Βέροια: Αποκαλύπτει ο Λέων – «Το βρέφος ήταν ακόμη ζωντανό όταν το έριξε στο νερό»

Βέροια

Όσα είπε για τον πατέρα του παιδιού η δικηγόρος του

Για την υπόθεση της 29χρονης από τη Βέροια που έριξε το 11 μηνών βρέφος της στο φράγμα του Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα να πνιγεί, μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο Γρηγόρης Λέων αναλύει τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης που δείχνουν όπως τονίζει, πως το βρέφος ήταν ακόμα ζωντανό όταν βρέθηκε στα παγωμένα νερά. Η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον πατέρα του αδικοχαμένου βρέφους, υποστηρίζει πως ο πελάτης της, δεν γνώριζε για τα ψυχιατρικά προβλήματα της γυναίκας.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην ΕΡΤ για τα ευρήματα της νεκροψίας τόνισε ότι φανερώνει πνιγμό εντός ύδατος. «Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή» ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να δούμε αν οι κακώσεις στο σώμα του παιδιού ήταν μεταθανάτιες.

«Αυτό που έχει σε μια τέτοια υπόθεση αξία είναι εάν και εφόσον υπήρχαν προ θανατικές κακώσεις» τόνισε μη παραλείποντας να δηλώσει ότι έτσι όπως ξετυλίγεται η όλη ιστορία είναι απαραίτητη και μια ψυχιατρική εκτίμηση της 29χρονης μητέρας.

«Μια διάκριση που κάνουν οι ειδικοί της ψυχιατρικής είναι εάν η νόσος που πιθανά να έπασχε ένα άτομο αν δικαιολογεί δηλαδή μια τέτοια πράξη ή όχι, γιατί υπάρχουν νοσήματα στην ψυχιατρική, τα οποία πολύ καλά ξέρουμε ότι ελέγχονται πλήρως από τους ψυχιάτρους με κατάλληλες αγωγές, αν βέβαια λαμβάνεται η αγωγή», προσέθεσε.

Η δικηγόρος του πατέρα είπε ότι το παιδί αποκτήθηκε από μια στιγμιαία σχέση. «Δεν τη γνώριζε καλά καλά. Έβλεπε μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, με κυκλοθυμική διάθεση. Όταν γεννήθηκε το παιδί έγινε το τεστ DNA και προέκυψε ότι είναι ο βιολογικός του πατέρας» δήλωσε η κ. Ζεϊμπέκη τονίζοντας ότι δεν υπήρχε συναίνεση από την πλευρά της δράστιδος για την εκούσια αναγνώριση του παιδιού.

«Τον Αύγουστο ήρθε στο γραφείο μου ο άνθρωπος, όντας απογοητευμένος» δήλωσε η κ. Ζεϊμπέκη αποκαλύπτοντας ότι ο πελάτης της από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την κάλυψη των οικονομικών εξόδων για την ανατροφή του παιδιού.

«Έπρεπε να αναγνωριστεί επίσημα δικαστικά σαν πατέρας και από κει και πέρα μετά να προχωρήσει όλη τη διαδικασία με την επιμέλεια και την επικοινωνία» επισήμανε προσθέτοντας ότι ο πελάτης της συναντούσε το βρέφος πάντα παρουσία της μητέρας του. Αναφορικά με το αν γνώριζε το ιατρικό ιστορικό της συντρόφου του και μητέρας του παιδιού υποστήριξε ότι δεν το γνώριζε.

Και όπως δήλωσε, «αν το ξέραμε θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και διαφορετικά». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πελάτη της, η 29χρονη που αρνείται ότι σκότωσε το παιδί της ήταν κυκλοθυμική, με έντονη προσωπικότητα. Όσον αφορά τον πατέρα του παιδιού αποκάλυψε ότι μετά την ανακάλυψη του νεκρού βρέφους βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι επόμενες νομικές κινήσεις του.

Πηγή: newsit.gr