Βέροια: Ολοκληρώθηκε η ψυχιατρική εξέταση της 29χρονης που πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

Βέροια

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η ψυχιατρική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε η 29χρονη που ομολόγησε ότι πέταξε το βρέφος της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης και κάτω από άκρα μυστικότητα, από την αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας όπου κρατείται, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από αίτημα του ανακριτή του Πρωτοδικείου της Βέροιας για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Από την ψυχιατρική αξιολόγηση αναμένεται να προσδιοριστεί αν υπάρχει ψυχιατρική νόσος ή διαταραχή που να επηρέασε την 29χρονη ούτως ώστε να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη της και αν εξηγείται η μετέπειτα συμπεριφορά της μετά τον θάνατο της κόρη της.

Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα διαβιβαστεί εντός δέκα ημερών στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η ποινική της μεταχείριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ψυχίατρος – καθηγητής πανεπιστημίου, έχει στα χέρια του και θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν και τον πλήρη ιατρικό φάκελο για την ψυχιατρική κατάσταση και το ιστορικό της 29χρονης, από τον οποίο προκύπτει κάθε νοσηλεία, σε κάθε δημόσιο ίδρυμα που είχε μεταφερθεί στο παρελθόν.

Η διάγνωση αναμένεται να κρίνει αν θα οδηγηθεί σε φυλακή με ψυχιατρική κλινική

Παράλληλα, από τη διάγνωση θα κριθεί αν η 29χρονη οδηγηθεί σε φυλακή με ψυχιατρική κλινική, όπως είναι ο Κορυδαλλός που αποτελεί και το πιθανότερο μέρος ή στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών της Θήβας. Θεωρείται πολύ δύσκολο, με βάση τη μέχρι τώρα συμπεριφορά της, να διαταχθεί ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρική κλινική, ωστόσο δεν αποκλείεται να συμβεί εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η μεταφορά της 29χρονης στις φυλακές να καθυστερήσει, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Το ενδεχόμενο αυτό είναι πιθανόν όσο η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να πέσει άπλετο «φως» σε όλες τις πτυχές του εγκλήματος. Άλλωστε, η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται τόσο στις κινητές συσκευές της 29χρονης, με την κατεπείγουσα άρση τηλεφωνικού απορρήτου, όσο και στα κοινωνικά της δίκτυα, ωστόσο δε φαίνεται να προκύπτει, μέχρι στιγμής, εμπλοκή τρίτου προσώπου στο θάνατο του βρέφους.

«Εγώ έριξα το παιδί στο νερό, δεν πιστεύω ότι είναι νεκρό»

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη, μια εβδομάδα μετά τη σύλληψή της για τον θάνατο του παιδιού της, ομολόγησε το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια αναπαράστασης που έγινε στο σημείο με εντολή και παρουσία ανακριτή, ότι η ίδια έριξε το βρέφος της στο νερό, ωστόσο υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να το σκοτώσει, χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη.

Μάλιστα, δεν χρειάστηκε περισσότερα από μερικά λεπτά αφότου μεταφέρθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη στο φράγμα του Αλιάκμονα, για να πει στον ανακριτή πως θέλει να ανασκευάσει όσα υποστήριζε για επτά ημέρες σχετικά με την υπόθεση και να παραδεχτεί πως δεν επρόκειτο για ατύχημα. Παράλληλα είπε ότι το μωρό δεν διέφυγε της προσοχής της την ώρα που έπαιζε με το κινητό της, όπως υποστήριζε μέχρι εχθές το πρωί, αλλά τελικά η ίδια ήταν αυτή που έριξε το μωρό στο νερό και μετά αποχώρησε από το φράγμα.

«Θέλω να ανακαλέσω και να αλλάξω τη κατάθεση μου. Αυτά που είπα δεν συνέβησαν. Εγώ έριξα το παιδί στο νερό», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες. Η 29χρονη, η οποία αντιμετωπίζει χρόνια ψυχικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν αρκετές φορές σε Ψυχιατρική Κλινική, φέρεται να αρνήθηκε πως είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν μπόρεσε να εξηγήσει τον λόγο που προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη της. «Πώς είναι δυνατόν να βρήκατε το παιδί μου σε άλλη προβλήτα από όπου το έριξα; Εσείς λέτε ότι πέθανε, δεν σας πιστεύω», φέρεται να είπε, επίσης, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης.

Σημειώνεται ότι η αναπαράσταση – αυτοψία είχε συνολική διάρκεια μίας ώρας και 40 λεπτά, ενώ έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν παραδέχθηκε εχθές πως η ίδια πέταξε το μωρό στα παγωμένα νερά, ήταν ψύχραιμη, ενώ στη συνέχεια έθετε και η ίδια ερωτήσεις στον ανακριτή.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή της, κ. Μπιδέρης, «επιμένει ότι το παιδί της παραμένει ζωντανό και δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει φύγει από τη ζωή. Μέχρι και αυτήν την ώρα επιμένει και ελπίζει το παιδί να είναι εν ζωή». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη ανέφερε κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης, πως «μου λένε ψέματα ότι το παιδί μου έχει πεθάνει, πιστεύω ότι ζει».

Πηγή: protothema.gr