Βέροια: “Το παιδί μου ζει, μου λέτε ψέματα”, λέει η 29χρονη που παραδέχτηκε ότι πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα στην Βέροια, είδηση που σόκαρε το πανελλήνιο.

«Mου λένε ψέματα ότι το παιδί μου έχει πεθάνει, πιστεύω ότι ζει», φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης η 29χρονη μητέρα από την Βέροια, η οποία ομολόγησε ότι πέταξε το βρέφος της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε επίσης: Βέροια: Ομολόγησε ότι έριξε το βρέφος στο φράγμα του Αλιάκμονα η 29χρονη

Η 29χρονη, η οποία έχει ήδη προφυλακιστεί για τον τραγικό θάνατο του 11 μηνών βρέφους, φέρεται να επιμένει ότι το παιδί της βρίσκεται στη ζωή, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του thesstoday.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Αντώνιος Μπιδέρης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπισή της, «επιμένει ότι το παιδί της παραμένει ζωντανό και δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει φύγει από τη ζωή. Μέχρι και αυτήν την ώρα επιμένει και ελπίζει το παιδί να είναι εν ζωή».

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, η φερόμενη ως δράστιδα του εγκλήματος, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έχει επικοινωνήσει με την μητέρα και τον παππού της, ωστόσο, παρά την πρόθεση που υπάρχει ούτως ώστε να την επισκεφτούν στον χώρο όπου κρατείται, αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό αναφορικά με τα επισκεπτήρια.

Η ομολογία στην αναπαράσταση

Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης που έγινε στο σημείο της τραγωδίας, με εντολή και παρουσία ανακριτή, η 29χρονη ομολόγησε ότι η ίδια έριξε το βρέφος της στο νερό, ωστόσο, υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να το σκοτώσει. Δεν εξήγησε, δε, γιατί προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη.

Βέροια: «Δεν πιστεύω ότι το παιδί μου έχει πεθάνει» λέει η 29χρονη – Πότε θα γίνει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν χρειάστηκε περισσότερα από μερικά λεπτά, αφού μεταφέρθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη στο φράγμα του Αλιάκμονα, προκειμένου να πει στον ανακριτή πως θέλει να ανασκευάσει όσα υποστήριζε επτά ημέρες τώρα σχετικά με την υπόθεση και να παραδεχτεί πως δεν επρόκειτο για ατύχημα. Παράλληλα, είπε ότι το μωρό δεν διέφυγε της προσοχής της την ώρα που έπαιζε με το κινητό της, όπως υποστήριζε μέχρι σήμερα το πρωί, αλλά τελικά η ίδια ήταν αυτή που έριξε το μωρό στο νερό και στη συνέχεια αποχώρησε από το φράγμα.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία - Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες (ΦΩΤΟ)

«Θέλω να ανακαλέσω και να αλλάξω την κατάθεση μου. Αυτά που είπα δεν συνέβησαν. Εγώ έριξα το παιδί στο νερό», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η 29χρονη, η οποία αντιμετωπίζει χρόνια ψυχικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν αρκετές φορές σε Ψυχιατρική Κλινική, φέρεται να αρνήθηκε πως είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν μπόρεσε να εξηγήσει τον λόγο που προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη της. «Πώς είναι δυνατόν να βρήκατε το παιδί μου σε άλλη προβλήτα απ’ όπου το έριξα. Εσείς λέτε ότι πέθανε, δεν σας πιστεύω», φέρεται να είπε, επίσης, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης.

Σημειώνεται ότι η αναπαράσταση – αυτοψία είχε συνολική διάρκεια μίας ώρας και 40 λεπτά, ενώ έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν παραδέχθηκε σήμερα πως η ίδια πέταξε το μωρό στα παγωμένα νερά, ήταν ψύχραιμη, ενώ στη συνέχεια έθετε και η ίδια ερωτήσεις στον ανακριτή.

Αύριο, Τρίτη, η 29χρονη αναμένεται να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, έπειτα από αίτημα του ανακριτή.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 29χρονης, η κατηγορούμενη αποδέχθηκε την κλήση και παραστάθηκε στην αναπαράσταση αυτοψίας, που διέταξε ο ανακριτής του Πρωτοδικείου Βέροιας, παρά το γεγονός ότι είχε δικαίωμα να αρνηθεί, εφόσον το επιθυμούσε.

«Βρεθήκαμε στο σημείο, η διαδικασία διήρκησε μία ώρα και 40 λεπτά και διευκρινίστηκαν καίρια σημεία της δικογραφίας. Μετά από επτά ημέρες είναι η πρώτη φορά που ανασκευάζεται η αρχική της κατάθεση, διαφέρουν τα περιστατικά που αφορούν το σημείο της πτώσης του βρέφους στο νερό και από εδώ και πέρα η ανάκριση συνεχίζεται και είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο», ανέφερε ο κ. Μπιδέρης.

Ακόμη θέλησε να αποφύγει τη λέξη «ομολόγησε» καθώς, όπως είπε, «κάθε έγκλημα είναι σύνθετο από δύο παράγοντες. Πρώτον την πράξη που οδηγεί σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και, δεύτερον, την πρόθεση του να παραχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Ως προς την πράξη, αυτό που ειπώθηκε σήμερα μοιάζει πολύ με την αρχική υπόθεση του κατηγορητηριού (σ.σ. ότι έριξε η ίδια το μωρό στο νερό). Ως προς την ανθρωποκτόνο πρόθεση αυτή εκλείπει και δεν την παραδέχθηκε. Άρα, λοιπόν, εγώ προσωπικά ως συνήγορός της θα επιφυλαχθώ προς την ομολογία, καθώς πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ποινική υπόθεση θα παίξει το αποτέλεσμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί αύριο από καθηγητή πανεπιστημίου».