Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμμορία που παρίστανε τους τεχνικούς και έκλεβε ηλικιωμένους

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών

Στη δημοσιότητα έρχεται το βίντεο από τη δράση της συμμορίας, τα μέλη της οποίας παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους και “ξέβραζαν” ηλικιωμένους.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που δημοσιεύει το enikos.gr, θύμα της σπείρας ήταν ένας 72χρονος στο Παλαιό Φάληρο, από τον οποίο άρπαξαν πανάκριβα κοσμήματα.

Έπειτα από διάταξη του Εισαγγελέα, δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τεσσάρων Ελλήνων, κατηγορούμενων ως μελών της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε την στις 25 Μαΐου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Διαβάστε επίσης  Αγιοι Ανάργυροι: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Κυριακής - «Εχει ξεριζωθεί η ψυχή μου»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική ομάδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους στις περιοχές της Γλυφάδας, του Ελληνικού και του Παλαιού Φαλήρου.

Υποδυόμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, τους παραπλανούσαν και τους έπειθαν να μπουν μέσα.

Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στα σπίτια των θυμάτων, μέλη της συμμορίας τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα εντός αυτών, ενώ παράλληλα οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών με την συγκεκριμένη μεθοδολογία. Έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, ενώ ένα μέλος της συμμορίας αναζητείται.

Πηγή: enikos.gr