Βρέθηκε νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στην Καλαμαριά

Aκόμη μία  θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, τις βραδινές ὠρες της Κυριακής, από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης σε παραλιακή περιοχή στην Καλαμαριά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Επίθεση σε ΑΤΜ

Εμπρηστική επίθεση σε ΑΤΜ Τράπεζας σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, όλα συνέβησαν περίπου στις 04.00, στο ΑΤΜ, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη στην Καλαμαριά.

Τέλος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες δεν κατάφεραν πάρουν χρήματα.

Τέλος το 13033

Το σχέδιο της επιστροφής στην κανονικότητα μπήκε σε ισχύ από σήμερα στις 6 το πρωί.

Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει τέλος στα SMS στο 13033 και στα έντυπα μετακίνησης καθώς πλέον η μετακίνηση των πολιτών εντός της περιφερειακής ενότητας θα γίνεται ελεύθερα.

Ωστόσο για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στο μητροπολιτικό ιστό, ενώ απαγορεύονται και οι μετακινήσεις στα νησιά.

Όπως χαρακτηριστικά έχει τονίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, «για τις περιπτώσεις που αφορούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ισχύει η δυνατότητα μετακίνησης εντός μητροπολιτικού ιστού.

Άρα στις μητροπολιτικές περιοχές Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετατρέπεται η μεταξύ ενοτήτων μετακίνηση, αλλά όχι εκτός περιφέρειας, εκτός μητροπολιτικού ιστού», έχει διευκρινίσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

13033: Περιορισμοί και στα ΙΧ

Η μετακίνηση με αυτοκίνητα θα γίνεται με περιορισμούς, αφού σε κάθε ΙΧ θα επιτρέπονται το πολύ τρία άτομα, από δύο που ήταν μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, στα ταξί θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι περιορισμοί, δηλαδή σε αυτά θα βρίσκονται ο οδηγός και ένας επιβάτης, με εξαίρεση τις περιπτώσεις μεταφορά γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Τέλος, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες και θα υπάρχει ειδική σήμανση για το πού επιτρέπεται να καθίσουν και πού όχι, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *