Ξάνθη: Αποχή σε Γυμνάσιο λόγω απάθειας του σχολείου σε σεξουαλική επίθεση προς μαθήτρια

σχολεία Γυμνάσια λύκεια δημοτικά

Η μαθήτρια αποκαλέστηκε συνυπεύθυνη “επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά”

Αποχή από τα μαθήματα πραγματοποιούν οι μαθητές σε Γυμνάσιο στην Ξάνθη εξαιτίας της απάθειας της διεύθυνσης του σχολείου προς την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε μαθήτρια μέσα σε τάξη.

Μια πρωτόγνωρη κατάσταση αντιμετωπίζει Γυμνάσιο μέσα στην Ξάνθη. Το 15μελές συμβούλιο καθώς και τα 5μελή συμβούλια του σχολείου, αποφάσισαν να κάνουν αποχή από τα σημερινά μαθήματα. Τα παιδιά επικαλούνται την απαθή, όπως την χαρακτηρίζουν, στάση που τήρησε η διεύθυνση σε σοβαρό περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr, μια μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της την Πέμπτη αφού την είχε κλείσει μέσα στην τάξη. Η μαθήτρια έβαλε τα κλάματα και μια συμμαθήτριά της κατάφερε να ανοίξει την πόρτα ώστε να βγει έξω. Άμεσα το γεγονός καταγγέλθηκε στη διεύθυνση αλλά, όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, η απάντηση που πήραν ήταν ότι η μαθήτρια ήταν συνυπεύθυνη “επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά”!

Παρόμοια επιχειρηματολογία φέρεται να αναπτύχθηκε και στο σύλλογο διδασκόντων, όπου έγινε γνωστό οτι ο μαθητής τιμωρείται με το “μίνιμουμ” της ημερήσιας αποβολής.

Διαβάστε επίσης
Ξάνθη: Άγριο ξύλο μεταξύ μαθητών

Όπως υποστηρίζουν από την πλευρά τους οι μαθητές του σχολείου, η απάντηση αυτή αναπαράγει παρωχημένα πατριαρχικά στερεότυπα που προσβάλλουν τις γυναίκες και συνιστά έμμεση επιβράβευση της σεξουαλικής βίας.

Από την πλευρά του σχολείου δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση αλλά αφήνεται να εννοηθεί η άποψη πως η υπόθεση δεν έχει αναδειχθεί στις πραγματικές της διαστάσεις καθώς και ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε δεν αντιστοιχεί στη σοβαρότητα του θέματος. Παράλληλα, σημειώνεται ότι το περιστατικό διερευνάται για την πιθανή εμπλοκή και άλλων μαθητών και ότι επιδιώκεται επικοινωνία με τη μαθητική κοινότητα.

Πηγή: newsit.gr / Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *