Ξάνθη: Σκέψεις για μεταφορά του καρναβαλιού

Ξάνθη καρναβάλι

Μεγάλη ζημιά στην οικονομία της πόλης

Μετά την Πάτρα όπου το καρναβάλι θα διοργανωθεί την τελευταία βδομάδα του Ιουνίου και στην Ξάνθη υπάρχουν σκέψεις για μετάθεση στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούν σήμερα έκτακτη σύσκεψη τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του καρναβαλιού στην Ξάνθη, μετά και τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Υγείας να ματαιωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το «παρών» θα δώσουν οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης και όλων των ομάδων που θα συμμετείχαν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της ακριτικής πόλης, ώστε να βρεθεί μια λύση, μετά την απόφαση που πάρθηκε στο υπουργείο Υγείας και επικυρώθηκε μέσω ΚΥΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις ακόμα και για μετακίνηση του θεσμού την Πρωτομαγιά ή σε άλλη ημερομηνία.

Περίπου ενάμιση εκατομμύριο ευρώ έσοδα αναμένεται να χαθούν από την τοπική οικονομία στην Ξάνθη και των γύρω περιοχών από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων το προσεχές τριήμερο. «Για ποιο λόγο μια τόσο απότομη κίνηση; Για ποιο λόγο ξεκινούν τα προληπτικά μέτρα από τον πολιτισμό; Στα γήπεδα που συναθροίζονται χιλιάδες άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα; Στα θέατρα και τους κινηματογράφους;

Γιατί πανικοβάλλουν τον κόσμο;» δήλωσε την Πέμπτη (28.2) στο ethnos.gr o δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης και πρόσθεσε: «Είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν».

Μόνο στο καρναβάλι της Ξάνθης είχαν δηλώσει συμμετοχή φέτος 15.000 καρναβαλιστές από 37 συλλόγους από όλη την Ελλάδα. «Είναι μια μεγάλη οικονομική ζημιά για όλη την Ξάνθη. Αλλά αφού ήρθε στο σπίτι μας ο ιός πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Μην ξεχνάτε ότι ακυρώθηκε και το καρναβάλι της Βενετίας» δήλωσε από την πλευρά του στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Αντωνιάδης.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *