Ξεπροβόδισε τον νεοσύλλεκτο γιο του με φωτοβολίδα που κατέληξε σε πλοίο 

Ξέφυγε η κατάσταση χθες (19/9) σε εκδηλώσεις όπου γονείς, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τους νεοσύλλεκτους φαντάρους από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, πατέρας πέταξε φωτοβολίδα αλεξίπτωτου, η οποία κατέληξε σε ταχύπλοο της γραμμής Ηράκλειο – Κυκλάδες – Πειραιάς, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθεί τραυματισμός.

Το έθιμο θέλει συγγενείς και φίλους να ξεπροβοδίζουν τους νεοσύλλεκτούς τους που πάνε να παρουσιαστούν στο λιμάνι του Ηράκλειου, όπου συχνά στήνονται μικρές γιορτές. Έτσι, από την περασμένη Κυριακή, οπότε άρχισαν να αναχωρούν μαζικά νεοσύλλεκτοι από το Ηράκλειο, στο λιμάνι του Ηρακλείου από το Λιμεναρχείο τηρούνται αυξημένα μέτρα ασφάλειας, προκειμένου να αποφευχθούν παρατράγουδα.

Tο βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, 19 Σεπτεμβρίου, η κατάσταση ξέφυγε όταν 54χρονος πατέρας που, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας και φίλους του νεοσύλλεκτου, βρέθηκε στο λιμάνι για να αποχαιρετίσει τον γιο του, πέταξε μια φωτοβολίδα αλεξίπτωτου, η οποία, αν έπεφτε κοντά στον συγκεντρωμένο κόσμο θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης  Συναγερμός στην Σαλαμίνα: Νεκρή 43χρονη μετά από πυροβολισμούς

Η φωτοβολίδα, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, έπεσε στο ταχύπλοο Thunder, στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν μόνο μέλη του πληρώματος. Αν και η φωτοβολίδα έπεσε δίπλα στον εξαερισμό, με αποτέλεσμα καπνοί να εισέλθουν στο εσωτερικό του πλοίου, ζημιές δεν προκλήθηκαν, ούτε κίνδυνος για τα μέλη του πληρώματος.

Ο 54χρονος συνελήφθη αμέσως για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, παραδέχθηκε την πράξη του, υποστήριξε, ωστόσο, ότι δεν γνώριζε ότι αυτό που πέταξε ήταν φωτοβολίδα αλεξίπτωτου, αλλά νόμιζε πως επρόκειτο για απλή φωτοβολίδα ή καπνογόνο.

Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ θα του επιβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Πηγή: ertnews.gr