Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός

Πετράλωνα ΕΛΑΣ Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο Μεταμόρφωση Πετράλωνα

Διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος του

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη χθες, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού 53χρονου σταθμάρχη του μετρό από δύο ανήλικα αδέλφια, την περασμένη Τετάρτη, στο σταθμό της Ομόνοιας, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι ο ειδικός φρουρός με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Ο συνήγορος του ειδικού φρουρού δήλωσε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δύο ανήλικους

Οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Τα δύο αδέλφια ηλικίας 15 και 17 ετών μέχρι τότε κρατούνται.

Διαβάστε επίσης  Μαθητές από την Αλεξάνδρεια επιτέθηκαν σε αστυνομικούς σε σχολική εκδρομή

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους τα δύο παιδιά μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν και ζητούν συγγνώμη. Ωστόσο επιμένουν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε σε βάρος των δύο αδελφών ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Παράλληλα ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του ειδικού φρουρού, ο οποίος, όπως προέκυψε από τις έρευνες, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος.

Κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις αν και ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους αν έχουν μετανιώσει για την πράξη τους ή αν έχουν να πουν κάτι στο θύμα, τον 53χρονο σταθμάρχη του Μετρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *