Υπόθεση Φουρθιώτη – Χρυσοχοΐδης: “Δεν τον φυλούσαν 14 αστυνομικοί” (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρυσοχοΐδης Θεσσαλονίκη Φουρθιώτης

Τι ξεκαθαρίζει ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τα χαρτιά του “άνοιξε” ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση Φουρθιώτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη απάντησε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την διατήρηση ενός πάσχοντος συστήματος φύλαξης δημοσίων προσώπων.

Ακόμη ο ίδιος διέψευσε τα δημοσιεύματα για την φύλαξή του Φουρθιώτη λέγοντας: «Τον παρουσιαστή τον φύλαγε 1 άτομο το Μάιο του 2020, τον Αύγουστο του 2020 υπήρξε εμπρησμός έξω απ’ το σπίτι του και η επιτροπή που συνεδριάζει ανά τρίμηνο αποφάσισε το Νοέμβριο τη διάθεση 1 ενός ατόμου για ένα τρίμηνο, στις 13 Ιανουαρίου μετά από εμπρησμό αυτοκινήτου στο Έψιλον TV που εργάζεται διατάχθηκε η διάθεση και τρίτου αστυνομικού, μιας υπηρεσιακής μοτοσυκλέτας και επιτήρηση της οικίας του.

Αυτά τα πρόσθετα μέτρα άργησαν να διατεθούν και δόθηκαν τελικά τα μέσα Φεβρουαρίου. Στα μέσα Μαρτίου υπήρξε συνολική αύξηση λόγω των κινητοποιήσεων για τον Κουφοντίνα, υπήρχαν επίθεση σε σπίτια βουλευτών, πολλές επιθέσεις σε ΜΜΕ. Ποτέ δεν φύλαξαν 14 αστυνομικοί τον παρουσιαστή, ποτέ δεν υπήρξαν θωρακισμένα αυτοκίνητα, στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μάλιστα έδωσε και στοιχεία σχετικά με την υπηρεσία φύλαξης λέγοντας: «Στην κατανομή των επωφελούμενων είναι 60% πολιτικοί, 30% λοιποί κρατικοί αξιωματούχοι και κάποιοι ιδιώτες και 10% διπλωμάτες και ειδικά σε δημοσιογράφους και εκδότες διατίθεται λιγότερο από το 2%».

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα υπάρξει σύσταση σώματος για τη φύλαξη δημοσίων προσώπων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *