Υπόθεση Γεωργούλη: Την άρση της ασυλίας του αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Αλέξης Γεωργούλης

Με 19 ψήφους «υπέρ» και μηδέν «κατά»

Την απόφαση για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, πήρε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ναι στην άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή και η ολομέλεια αναμένεται να ψηφίσει την 1η Ιουνίου.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισαν 19 ευρωβουλευτές ενώ δεν υπήρξε καμία ψήφος κατά της άρσης ασυλίας και καμία αποχή.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα έλαβε το αίτημα των βελγικών αρχών τέλος Μαρτίου και το ανακοίνωσε στην ολομέλεια του Στρασβούργου στις 17 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης  Αγρια επίθεση σε διανομέα με ρατσιστικά κίνητρα στον Αγιο Δημήτριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020».

«Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμά του να γίνει ακροασή από την επιτροπή JURI και μετέφερε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα της δικαιοσύνης» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή φωτό: Eurokinissi