Υπουργείο Υγείας: «Έρχονται» προσλήψεις προσωπικού, λόγω κορονοϊού

Θα αφορούν τα εργαστήρια

200 προσλήψεις εξπρές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στον τομέα της υγείας, μέσω του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας), το προσεχές χρονικό διάστημα, λόγω του κορονοϊού.

Αυτό, θα γίνει προκειμένου να καλυφθούν κενά στα εργαστήρια.

Αυτό, τουλάχιστον, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας παρουσία επιστημόνων από διάφορους φορείς και πανεπιστήμια, οι προσλήψεις θα γίνουν με γρήγορες διαδικασίες γι’ αυτό και επιλέγεται ο ΕΟΔΥ.

Το προσωπικό θα στελεχώσει διάδορες μονάδες και φορείς ώστε να είναι πλήρως καλυμένη η χώρα σχετικά με τους ελεγχους για τον κοροναϊό.

Κατά τα άλλα στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας για τον κοροναϊό, ενώ μελετήθηκε η αύξηση των μέτρων ώστε να θωρακιστεί πλήρως η χώρα μας.

Task Force στον ΕΟΔΥ

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή στον ΕΟΔΥ, η οποία θα εξετάζει λεπτομερώς κάθε περίπτωση πιθανού κρούσματος που θα αναφέρεται.

Μάλιστα η ομάδα των επιστημόνων που θα συγκροτεί την Tasc Force του Οργανισμού, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα επισκέπεται νοσοκομεία, Μονάδες, φορείς αλλά μεταξύ άλλων και το ΕΚΑΒ όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν εξετασθεί από το Ινστιτούτο Παστέρ 29 δείγματα, τα οποία εστάλησαν από όλη την Ελλάδα, ενώ μόνο το ένα από αυτά θεωρήθηκε πραγματικά ύποπτο (ΑΧΕΠΑ), το οποίο βέβαια απεδείχθη αρνητικό. 

Πάντως ο αριθμός των 29 δειγμάτων δεν ανταποκρίνεται στον κίνδυνο που διατρέχει πραγματικά η χώρα μας σε σχέση με τον κοροναίο, καθώς πολλοί πολίτες έσπευδαν τις προηγούμενες ημέρες στα νοσοκομεία δηλώνοντας από μόνοι τους ότι έχουν ύποπτα συμπτώματα.

Γεγονός βέβαια που ανάγκαζε τους υπευθύνους των νοσοκομείων να αποστέλουν στο Ινστιτούτο Παστέρ τα δείγματα. 

Οι ειδικοί μετά τη σύσκεψη εμφανίσθηκαν καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και η χώρα μας διαθέτει από τους υχηλότερους βαθμούς προστασίας στην Ευρώπη. Γι αυτό και για άλλη μία φορά συνέστησαν ψυχραιμία.