Αννα Ανδριανού: “Καθετί που τρέφει τον εγωισμό μας γίνεται επικίνδυνο για την ψυχική μας υγεία”

Αννα Ανδριανού

Τι αποκάλυψε η δημοφιλής ηθοποιός και σεναριογράφος

Η δημοφιλής ηθοποιός και σεναριογράφος Άννα Αδριανού παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και στην Νάνσυ Νικολαϊδου

Μεταξύ άλλων η κα. Ανδριανού μίλησε για την υποκριτική και το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας ηθοποιός.

Πώς ξεπερνά ένας νέος και φιλόδοξος ηθοποιός τον εγωισμό του και αφιερώνεται στην υποκριτική, προσεγγίζοντάς την ως λειτούργημα; Προβληματιστήκατε από τέτοιου είδους σκέψεις στα πρώτα βήματα σας;

“Για να είμαστε ειλικρινείς οι άνθρωποι που αποφασίζουν να γίνουν ηθοποιοί, έχουν μεγάλο «εγώ» και νιώθουν την ανάγκη να το ικανοποιήσουν μέσα από ένα επάγγελμα που τους βάζει στα φώτα και τους ανταμείβει με αναγνωρισιμότητα και χειροκροτήματα.

Διαβάστε επίσης  Νικηφόρος για Κατερίνα Γκαγκάκη: "Ηταν σκληρό αυτό που μου είπε" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλά όπως καθετί που τρέφει τον εγωισμό μας, έτσι κι αυτό, γίνεται επικίνδυνο για την ψυχική μας υγεία και για την ίδια την τέχνη μας. Για να την υπηρετήσεις αληθινά, χρειάζεται δουλειά, ταπεινότητα, αρετή και τόλμη. Ο ηθοποιός λοιπόν πρέπει να δουλέψει διπλά με τον εαυτό του για να μειώσει τον εγωισμό και να γίνει ένας αληθινός εργάτης της τέχνης γιατί μόνο έτσι θα βρει την πραγματική δημιουργικότητα και τη χαρά που δίνει η αγάπη για τη δουλειά μας.

Όπως συμβαίνει με καθετί που αγαπάμε, η ευτυχία και η πληρότητα έρχονται μέσα από αυτά που δίνουμε σ’ αυτό κι όχι μόνο απ’ αυτά που παίρνουμε”.