Αντώνης Λουδάρος: “Για τη δική μας ανεπάρκεια φταίμε μόνο εμείς”

Ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Λουδάρος μίλησε στο ένθετο Enjoy και την Μαρία Ανδρέου με αφορμή την περιοδεία της παράστασης «Άνδρες με τα όλα τους».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εικόνα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα με την αύξηση της εγκληματικότητας.

Πως βλέπεις την κοινωνία μας σήμερα;

“Πολύ θυμωμένη. Υπάρχει μεγάλη έξαρση βίας και εγκληματικότητας και μέσα στην οικογένεια. Το καταλαβαίνω, σου λείπουν χρήματα, αλλά και πάλι, κάνε λίγη δουλειά με τον εαυτό σου. Βαλ’ τον σε μια σειρά. Γίνε πιο αποτελεσματικός. Συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω την συνθήκη που λέει επειδή νιώθω ανεπαρκής με τον εαυτό μου, θα ξεσπάσω στον διπλανό οδηγό, θα φωνάξω στα παιδιά που γελάνε και παίζουν στην αλάνα. Δεν μου φταίει κανένας που έχω γίνει μίζερος, τοξικός, κακός. Δεν σου φταίει ο οπαδός της αντίπαλης ομάδας, εσύ έχεις τη μεγαλύτερη ευθύνη που έγινε ένας κομπλεξικός άνθρωπος, άρρωστος ψυχικά, που υποτιμά, απαξιώνει, προσβάλλει τους άλλους για να νιώσει αυτός καλύτερα. Για τη δική μας ανεπάρκεια φταίμε μόνο εμείς, ας κηρύξουμε πόλεμο στον εαυτό μας και ας τον βελτιώσουμε, όχι στους συνανθρώπους μας. Ας τακτοποιήσουμε λιγάκι όλοι μας τα μέσα μας, να τα ησυχάσουμε. Το να ξεσπάμε κακότροπα σε γείτονες, συναδέλφους, ακόμα και σε ξένους ανθρώπους, είναι κακό για όλη την κοινωνία”.

Μα οι κοινωνιολόγοι υποστηρίζουν ότι η φτώχεια φέρνει εγκληματικότητα και ο θυμόσοφος λαός λέει η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Πως θα αλλάξει το τοπίο του θυμού και της μιζέριας;

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο ηθοποιός Νάσος Πατέτσος

“Ας μη γελιόμαστε, ζούμε ίσως την πιο δύσκολη περίοδο παγκοσμίως με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι το γήπεδο μιας μεγάλης γεωπολιτικής σύρραξης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, αλλά και άλλων δυνάμεων, όπως το Ιράν. Αυτός ο πόλεμος αφορά όλο τον πλανήτη. Αν κοπεί η επιδότηση της κυβέρνησης από τον χειμώνα στη ΔΕΗ, θα δίνουμε όλα τα λεφτά μας στο ρεύμα. Το 80% των ανθρώπων σήμερα στην Ελλάδα και ίσως και παγκοσμίως έχει πολλά οικονομικά προβλήματα”.

Πηγή: zappit.gr