Μπρους Γουίλις: Πάσχει από μετωποκροταφική άνοια – Δυσκολεύεται να μιλήσει

Γουίλις

Προς το παρόν δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια

Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η υγεία του ηθοποιού Μπρους Γουίλις, ο οποίος το 2022 διαγνώστηκε με αφασία, καθώς πλέον πάσχει από μετωποκροταφική άνοια.

Όπως αναφέρει η DailyMail, ο 67χρονος Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (FrontoTemporal Dementia) μετά τη μάχη του με την αφασία, η οποία προκαλεί εγκεφαλικές διαταραχές. Πρόκειται για επιδείνωση της υγεία τους, η οποία προκαλεί προβλήματα και στις ικανότητές του να μιλήσει και να επικοινωνήσει.

Τι δήλωσαν τα κοντινά του πρόσωπα για την διάγνωση

«Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους εξελίσσεται, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτή την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα», ανέφερε η οικογένεια του Γουίλις.

Δείτε επίσης: Μπρους Γουίλις: Διαγνώστηκε με αφασία και αποσύρεται από την υποκριτική

Η οικογένεια του ηθοποιού -συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Έμα Χέμινγκ Γουίλις, της πρώην συζύγου του Ντέμι Μουρ και των θυγατέρων του- αποκάλυψε για πρώτη φορά τη διάγνωση της αφασίας του το 2022. Είπαν τότε ότι ο Γουίλις υπέφερε από μια κατάσταση που επηρέαζε τις γνωστικές του ικανότητες και θα έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική.

«Ο Μπρους πίστευε πάντα ότι έπρεπε να χρησιμοποιεί τη φωνή του για να βοηθάει τους άλλους και να ευαισθητοποιεί για σημαντικά θέματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά», αναφέρει η νέα δήλωση της οικογένειάς του.

«Ξέρουμε μέσα από την καρδιά μας ότι -αν μπορούσε σήμερα- θα ήθελε να ανταποκριθεί φέρνοντας παγκόσμια προσοχή και μια σύνδεση με όσους επίσης αντιμετωπίζουν αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και το πώς επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους».

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η μετωποκροταφική άνοια είναι ένας «όρος-ομπρέλα για μια ομάδα εγκεφαλικών διαταραχών που επηρεάζουν κυρίως τους μετωπιαίους και κροταφικούς λοβούς του εγκεφάλου. Αυτές οι περιοχές του εγκεφάλου συνδέονται γενικά με την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά και τη γλώσσα».

Πηγή: iefimerida.gr