Χρήστος Φωτίδης: “Ανοίγω το τζάμι, μου φωνάζει ντροπή σου και με φτύνει”

Χρήστος Φωτίδης

“Τόσο με είχαν ταυτίσει με το ρόλο”

Ο Χρήστος Φωτίδης μίλησε στην On Time για τη μεγάλη επιτυχία που είχε ο ρόλος του στην “Λάμψη” και το περιστατικό που του είχε τύχει στο δρόμο με μία κυρία.

Η μεγάλη δημοσιότητα όμως -αν κι είχες παίξει ήδη στο θέατρο με μεγάλους ηθοποιούς- ήρθε αργότερα, με το «Καλημέρα Ζωή» και τη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. Πώς σε ανακάλυψε;

Με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος όταν ακόμα δεν είχε κάνει τη μεγάλη επιτυχία και μου ζήτησε να κάνω ένα φωτοσίριαλ στο «Ρομάντζο» -από τα πιο μεγάλα λαϊκά περιοδικά της εποχής- αλλά δεν θα πληρωνόμουν.

Υποσχέθηκε όμως πως όταν μπει στην τηλεόραση, θα με πάρει στη σειρά. Κι έτσι έγινε, όταν εγώ είχα τελειώσει με το «Γαλάζιο Διαμάντι». Αρχικά με έβαλε στο «Καλημέρα Ζωή» κι ύστερα στη «Λάμψη». Ήμουν ο Χάρης Βεργωτής.

Τότε γινόταν χαμός με αυτά τα δύο σίριαλ και παρόλο που δεν ήμουν μόνιμος στην «Λάμψη», έκανα επιτυχία ως Χάρης Βεργωτής. Τότε κόντεψα να ξεχάσω το όνομά μου.

Διαβάστε επίσης  Ελένη Φουρέιρα: "Νομίζω ότι είναι αυτό που έλειπε από τη ζωή μου - Νιώθω πιο ολοκληρωμένη σαν άνθρωπος" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κόσμος όλος έτσι με φώναζε. Δηλαδή φώναζαν «Χάρη» και γύριζα. Αυτός ο ήρωας δεν ήταν κι ο καλύτερος σε χαρακτήρα. Το αντίθετο. Κορόιδευε την κόρη του Δράκου, που τότε την έπαιζε η Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν σε ένα φανάρι μέσα από το τζάμι του αυτοκινήτου μου, είδα στο διπλανό αυτοκίνητο μια κυρία… να χτυπιέται.

Άνοιξα το τζάμι και πριν προλάβω να μιλήσω μου φωνάζει: «Ντροπή σου» και με φτύνει! Τόσο με είχαν ταυτίσει με το ρόλο.

Όμως πήρα και παίρνω πολλή αγάπη από τον κόσμο. Πραγματικά νιώθω γεμάτος κι ευλογημένος για αυτό που εισπράττω εδώ και κοντά τριάντα χρόνια από τον κόσμο.

Πηγή: zappit.gr