Δανάη Μπάρκα: “Οσο εμείς το αντιμετωπίζουμε ως κάτι περίεργο, τόσο πιο ρατσιστικός γίνεται ο κόσμος”

Δανάη Μπάρκα

Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε για το body shaming

Συνέντευξη στο περιοδικό OK!, παραχώρησε η Δανάη Μπάρκα λίγο πριν αναχωρήσει για Σέριφο, προκειμένου να κάνει τις διακοπές της.

Η γνωστή παρουσιάστρια, μεταξύ άλλων, μίλησε για το body shaming και τον ρατσισμό που υπάρχει γύρω από την εξωτερική εμφάνιση κάποιου.

Αρχικά, η Δανάη Μπάρκα απάντησε στο γεγονός ότι είχε ζητήσει για τη φωτογράφιση του περιοδικού να μην γίνει επεξεργασία στις φωτογραφίες :«Μα δεν είναι ντροπή να βγει ένα περιοδικό που θα με δείχνει αψεγάδιαστη και αύριο να με δει στην παραλία και να πει “καλέ, ποια είναι αυτή;”;

Όλοι θέλουμε να βγαίνουμε πιο λαμπεροί αλλά όχι να γίνουμε κάποιοι άλλοι! Έχω μιλήσει πολλές φορές για τη διαφορετικότητα, αλλά νιώθω ότι πλέον αν αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως διαφορετικό, γίνεται οριακά ρατσιστικό. Όπως δεν θα ρωτήσουν έναν άνθρωπο με κοιλιακούς πώς νιώθει να είναι με μαγιό, έτσι δεν θέλω να ρωτάνε και μένα».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όσο εμείς το αντιμετωπίζουμε ως κάτι περίεργο ή σπάνιο, τόσο πιο ρατσιστικός γίνεται ο κόσμος μας. Όταν πάψουμε να ασχολούμαστε και αντιληφθούμε πως όπως θα δούμε με μαγιό την Άσλεϊ Γκράχαμ, τη Lizzo, την Κιμ Καρντάσιαν, έτσι θα δούμε και την Τζένιφερ Άνιστον, την Κόρτνεϊ Κοξ και τη Μέριλ Στριπ, ο κόσμος μας θα γίνει πιο ομαλός για όλους.

Διαβάστε επίσης  Ευτυχία Φαναριώτη: "Το bullying δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει, τον χοντρό δηλαδή πώς θα τον πεις;"

Κουράστηκα να βλέπω και δικούς μου τίτλους να μιλάω για τα μαγιό και τα σώματα. Όταν κάνουμε ακτινογραφία στον γιατρό, το πόδι το δικό μου, της φίλης μου και το δικό σου ίδια φαίνονται».

Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την παραδοξότητα του γεγονότος ότι υπάρχουν ανθρώποι που παίρνουν τα φάρμακα των διαβητικών για να αδυνατίσουν, η παρουσιάστρια σχολίασε: «Και δεν τα βρίσκουν εκείνοι που τα χρειάζονται.

Όσο εμείς προάγουμε αυτά τα πρότυπα και όσο θέλουμε να δείχνουμε τέλειοι, τόσο πιο πολλά κόμπλεξ θα αποκτούν οι άνθρωποι. Όσο αποβάλλουμε την ανάγκη να μιλάμε για την εικόνα μας, τόσο καλύτερο θα είναι το μέλλον μας».