Δανάη Μπάρκα: «Ζούμε σε μία εποχή που ο “λιθοβολισμός” των ανθρώπων έχει γίνει συνήθεια»

Μπάρκα

Τι είπε για το “φιλτράρισμα” στις κινήσεις της

Για την εποχή που ζούμε και την μόνιμη κατάκριση που αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά μίλησε σε συνέντευξη της η Δανάη Μπάρκα.

Όπως δήλωσε η Δανάη Μπάρκα, όταν στις αρχές άκουγε πως δε θα πετύχει κάποιες φορές στεναχωριόταν αλλά προσπαθούσε να μην επηρεάζεται πολύ.

Έχεις δώσεις θάρρος σε πολλές γυναίκες να κυκλοφορούν περήφανες με ό,τι σωματότυπο κι αν έχουν. Πιστεύεις ότι κάθε σου κίνηση πρέπει να «φιλτράρεται», αφού περνάς και πολλά μηνύματα;

Πιστεύω πως όλα θέλουν όριο. Ζούμε σε μία εποχή που ο «λιθοβολισμός» των ανθρώπων και η «εμπόλεμη ζώνη» έχουν γίνει συνήθεια. Όλα κρίνονται επί 100, όλοι εκφέρουμε άποψη για όλα, όλοι «πυροβολούμε» ανθρώπους χωρίς να σκεφτούμε τι μπορεί να προκαλέσουμε. Χαίρομαι αν καταφέρνω και βοηθάω, αν και το θεωρώ αυτονόητο οι γυναίκες όπως και οι άνδρες να αγαπάνε τον εαυτό τους, όπως κι αν είναι. Χαίρομαι αν κάποιοι άνθρωποι παίρνουν θάρρος από εμένα και δεν θα σταματήσω ποτέ να το κάνω. Ωστόσο, «μέτρον άριστον», όπως είπε και ο Κλεόβουλος.

Γράφονταν πολλά για εσένα από το ξεκίνημά σου. Ότι δεν θα μείνεις, ότι θα κοπεί η εκπομπή, ότι δεν θα ξεχωρίσεις. Πώς επιδρούσαν στη ψυχολογία σου;

Κάποιες φορές με στενοχωρούσαν, κάποιες άλλες δεν έδινα σημασία. Έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν γυρίζει όλη η Γη γύρω από μια δουλειά, ούτε από τον εαυτό μου, οπότε προσπαθούσα να ασχολούμαι με άλλα θέματα και να μην επηρεάζομαι. Είμαι σε πλήρη επικοινωνία με τους ανθρώπους του καναλιού για ό,τι προκύπτει και υπάρχει μεγάλη αγάπη και αλληλοκατανόηση, άρα νιώθω ασφαλής.