Ελένη Ράντου για απεργία του ΣΕΗ – “Πυροβολούμε τα πόδια μας”

Για την απόφαση να μην απεργήσει δυο ημέρες τοποθετήθηκε η Ελένη Ράντου μέσα από τα social media.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια, που την φετινή σεζόν παρουσιάζει μονόλογο στο θέατρο Διάνα, αποφάσισε να παίξει κανονικά για το κοινό την Τετάρτη και την Πέμπτη σε αντίθεση με την απόφαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως η ίδια παραχώρησε τον θεατρικό της χώρο το πρωινό της πρώτης ημέρας της απεργίας προκειμένου να λάβει χώρα η έκτακτη γενική συνέλευση του ΣΕΗ.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, λοιπόν, η Ελένη Ράντου εξήγησε το βράδυ της Παρασκευής τους λόγους για τους οποίους δεν ακολούθησε την απόφαση του Σωματείου, κάτι για το οποίο δέχθηκε και προσωπικά πυρά τις τελευταίες ώρες από συναδέλφους της.

Ας μην αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση, μετρώντας ποσοστά επιτυχίας, το αίτημα για ένα πτυχίο αντάξιο των σπουδών, είναι τόσο δίκαιο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί απο κανέναν. Οι διαφωνίες πάνω στον τρόπο που διεκδικείται αυτό το δίκαιο, δεν μειώνουν την υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να δώσει μια λύση αξιοπρέπειας σε τόσα νεανικά όνειρα. Ο στόος παραμένει αυτός».

«Δώστε μια λύση σε ένα γόρδιο δεσμό χρόνων που κάνει τη σπουδή, κάτι σαν μεταξύ μας μυστικό, που δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Δώστε στους νέους ανθρώπους την αξιοπρέπεια που στερήθηκε η δική μας γενιά».

«Το ερώτημα για το αν το κλείσιμο των θεάτρων είναι μοχλός πίεσης της εκάστοτε κυβέρνησης, ή αν πυροβολούμε τα πόδια μας με αυτόν το τρόπο, είναι μια άλλη κουβέντα, για άλλη στιγμή» καταλήγει η Ελένη Ράντου στη δημοσίευση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.