Φελίσια Τσαλαπάτη: “Πήρα το παιδί μου και φύγαμε από το σπίτι”

Η Φελίσια Τσαλαπάτη και η Μαριάντα Πιερίδη παραχώρησαν συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και στον Πάνο Τσουκαρά.

Οι δύο γυναίκες μίλησαν για τον χωρισμό τους από τους πρώην συζύγους τους και το πως έκαναν το επόμενο βήμα στην ζωή τους.

Αισθάνεστε πως τα έχετε καταφέρει καλά ως χωρισμένες μαμάδες;

Φ.ΤΣ.: “Σίγουρα πριν χωρίσω σκεφτόμουν πολλά, αλλά πάντα βάζεις προτεραιότητα την ευτυχία του παιδιού σου. Ήταν 3 μηνών και τον πήρα και φύγαμε από το σπίτι που ήμασταν.

Έχω μεγαλώσει με δύο χωρισμένους γονείς κι έχω δει όλα αυτά που δεν ήθελα να ζήσει το παιδί μου. Στον χωρισμό των γονιών μου το τελευταίο που με πείραξε ήταν το διαζύγιο.

Οι τσακωμοί κι οι εντάσεις είναι αυτά που δεν πρέπει να ζει ένα παιδί. Προφανώς όταν ξεκινάς να δημιουργείς μία οικογένεια, το κάνεις έχοντας στο μυαλό σου το «για πάντα». Το παιδί θέλει να σε βλέπει ευτυχισμένο και να αγαπάει ο ένας γονιός τον άλλον”.

Διαβάστε επίσης  "ΚΡΑΠ": Η θεατρική παράσταση φόρος τιμής στον Σάμιουλ Μπέκετ στο θέατρο Σοφούλη

Μ.Π.: “Ευτυχώς ζούμε σε άλλες εποχές. Παλιότερα οι γυναίκες δεν ήταν ανεξάρτητες, τώρα μπορούμε να σταθούμε μόνες στα πόδια μας. Αν τα πράγματα είναι δύσκολα με τον σύντροφό σου κι αισθάνεσαι ότι το παιδί θα είναι πιο ευτυχισμένο αν είστε χώρια, τότε θα κάνεις το επόμενο βήμα”.

Φ.ΤΣ.: “Παλιότερα γυναίκες σαν κι εμάς ήταν δακτυλοδεικτούμενες. Σίγουρα το να πάρεις αυτήν την απόφαση δείχνει δυναμισμό, από την άλλη όμως, στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον, έγινε εκ του ασφαλούς.

Είχα τη στήριξη της οικογένειάς μου, όπως και η Μαριάντα νομίζω. Δεν την έχουν όλες οι γυναίκες.

Διαφορετικά δεν ξέρω αν θα έπαιρνα τόσο γρήγορα αυτήν την απόφαση. Ήταν 3 μηνών το παιδί και θυμάμαι τους γιατρούς και τη μαία μου να μου λένε: «Αν η μαμά δεν είναι καλά, δεν θα είναι καλά και το παιδί. Μην αισθάνεσαι άσχημα».

Είναι και μία περίοδος που οι ορμόνες σού αλλάζουν όλη τη ψυχολογία. Θυμάμαι ότι τις πρώτες μέρες που γέννησα δεν καταλάβαινα αν έξω ήταν μέρα ή νύχτα”.