Η ανάρτηση του Διονύση Αλέρτα για την υπόθεση με το εστιατόριο του Εκτορα Μποτρίνι

Τι έγραψε ο γνωστός pastry chef με αφορμή όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες

Τι έγραψε ο γνωστός pastry chef με αφορμή όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες

Η καταγγελία 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα για τα όσα υποστηρίζει ότι διαδραματίζονταν σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας, συνεχίζει να απασχολεί και να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Μέσα από το λογαριασμό στο Facebook, ο γνωστός pastry chef, Διονύσης Αλέρτας, έκανε την εξής ανάρτηση:

«Στην πρώτη πρακτική μου σαν μάγειρας (2 χρόνια ήμουν ήδη βοηθός σε ζαχαροπλαστείο), έφυγα με εγκαύματα στα χέρια από τα λάδια που έσκαγαν από τα τηγάνια, εγκαύματα από τις μαντεμένιες κατσαρόλες που έμπαιναν στους φούρνους, ένα δάχτυλο μικρότερο από κόψιμο στη ζαμπονομηχανή και κοψίματα βαθιά από μαχαίρια.

Αλλά εμείς ήμασταν άτυχοι γιατί ούτε το επάγγελμα είχε γίνει τόσο γνωστό λόγω τηλεόρασης, αλλά δεν υπήρχε και το λαϊκό δικαστήριο του FB και τα τόσα site να ασχοληθούν μαζί μας…

Η επαγγελματική εστίαση δεν είναι MasterChef και μοντάζ».

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Εκτορας Μποτρίνι και ο αρχιμάγειράς του Ηλίας Σκουλάς, μέσα από τα social media, διέψευσαν τις κατηγορίες αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ένα ψέμα όταν το πει μονάχα ένας παραμένει ψέμα… όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια». Παράλληλα, αναμένεται να κινηθούν νομικά για δυσφήμιση.

Από την άλλη, σύμφωνα με το δικηγόρο του 19χρονου, ο νεαρός μάγειρας έκανε την καταγγελία «για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχη των Ιωαννίνων», αναφερόμενος στην υπόθεση Γιακουμάκη. Χαρακτήρισε απάνθρωπη τη συμπεριφορά που δέχτηκε ο πελάτης του και μίλησε για «πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του».