Οι καταθέσεις των Σχοινά-Γαρμπή για τη ληστεία στο σπίτι τους

Γαρμπή

Τι τόνισαν οι δύο τραγουδιστές

Τι τόνισαν οι δύο τραγουδιστές

Φόβο και τρόμο προκαλούν τα όσα περιγράφουν στις καταθέσεις τους η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς, που έπεσαν θύματα ληστείας στη Νέα Ερυθραία μέσα στο σπίτι τους τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ήταν 05:50 τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν οι τέσσερις κουκουλοφόροι έστησαν καρτέρι στην Καίτη Γαρμπή και την περίμεναν να γυρίσει στο σπίτι της από το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Όταν η γνωστή τραγουδίστρια σταμάτησε το αυτοκίνητο στην γκαραζόπορτα, της επιτέθηκαν και, με την απειλή όπλων, την ανάγκασαν να τους ανοίξει. Μάλιστα, τη φίμωσαν για να είναι σίγουροι ότι η Καίτη Γαρμπή δεν θα μπορέσει να φωνάζει «βοήθεια», ώστε κάποιος να την ακούσει και να καλέσει την Αστυνομία.

Όταν μαζί με την τραγουδίστρια οι τέσσερις δράστες μπήκαν στο σπίτι, απείλησαν με όπλο τον σύζυγό της, Διονύση Σχοινά, ο οποίος είχε ξυπνήσει από τη φασαρία. Τον οδήγησαν στο σαλόνι, τον έδεσαν και τον απείλησαν πως θα του «φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι» αν δεν τους έλεγε πού είναι το χρηματοκιβώτιο και ποιος ήταν ο κωδικός.

Καίτη Γαρμπή: Με κρατούσαν ακινητοποιημένη

Στην κατάθεσή της, σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή την οποία παρουσιάζει η Τατιάνα Στεφανίδου, η Καίτη Γαρμπή αναφέρει: «Είχα σταματήσει το αυτοκίνητο στην γκαραζόπορτα και περίμενα να ανοίξει. Εμφανίστηκαν μπροστά μου τέσσερα άτομα με κουκούλες. Οι δυο με απείλησαν με όπλο και μου ζήτησαν να κατέβω από το αμάξι. Το έκανα, γιατί δεν ήξερα τις προθέσεις τους και είδα φοβηθεί. Στη συνέχεια, με υποχρέωσαν να τους οδηγήσω στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως κι έκανα. Με ρώτησαν αν υπάρχει άλλος στο σπίτι κι εγώ τους είπα ότι είναι ο σύζυγός μου, ο οποίος από τη φασαρία είχε ξυπνήσει. Τον απείλησαν κι εκείνον με το όπλο. Εμένα με κρατούσαν ακινητοποιημένη, υπό την απειλή όπλου. Έδεσαν τον Διονύση και του ζητούσαν να τους αποκαλύψει που έχουμε χρήματα».

Διαβάστε επίσης
Θετικοί στον κορονοϊό η Καίτη Γαρμπή και ο γιος της

Διονύσης Σχοινάς: «Είδα ένα άτομο να με σημαδεύει με όπλο»

Από την πλευρά του, στην κατάθεσή του ο Διονύσης Σχοινάς περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν ο ίδιος και η Καίτη Γαρμπή ως εξής: «Άκουσα θόρυβο από το σαλόνι και κατάλαβα ότι είχε επιστρέψει η Καίτη. Σηκώθηκα και ξαφνικά είδα μπροστά μου ένα άτομο με όπλο να με σημαδεύει. Με οδήγησε στο σαλόνι. Εκεί βρίσκονταν και οι υπόλοιποι, μαζί με τη σύζυγό μου. Με έδεσαν κι εμένα και στη συνέχεια με απείλησαν λέγοντάς μου «θα σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο κεφάλι, αν δεν μας πεις που είναι το χρηματοκιβώτιο». Τους αποκάλυψα που βρίσκεται, το άνοιξα και οι δράστες πήραν από μέσα χρήματα και κοσμήματα κι έφυγαν από το σπίτι».

Επαγγελματίες οι δράστες – Στα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η αστυνομία εκτιμά ότι οι τέσσερις ληστές που επιτέθηκαν στην Καίτη Γαρμπή και τον Διονύση Σχοινά είναι επαγγελματίες. Και αυτό γιατί ότι μόνο φρόντισαν με κουκούλες να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους, αλλά φαίνεται να γνώριζαν πως υπήρχαν κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του ζευγαριού και πήραν το καταγραφικό ώστε να μην έχει εικόνα τους η Αστυνομία.

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για το καρτέρι στη γνωστή τραγουδίστρια, είναι δυο: είτε οι δράστες περίμεναν την Καίτη Γαρμπή να επιστρέψει κρυμμένοι μέσα σε αυτοκίνητο, σε ένα παρκάκι που βρίσκεται στο σπίτι είτε την περίμεναν σε κάποιο σημείο της διαδρομής που ακολουθεί κι από εκεί την ακολούθησαν.

Πηγή: ethnos.gr