Μαρία Κορινθίου: «Εχουμε επίπεδο χωριού στην Ελλάδα σε αυτά τα ζητήματα»

Μαρία Κορινθίου

Σχολίασε τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τους ηθοποιούς

Η Μαρία Κορινθίου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Instyle» και την Ειρήνη Ζουρνατζή, όπου απάντησε και για τη νέα νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τους ηθοποιούς.

Στη συνέντευξή της η ηθοποιός τόνισε” κανείς δεν εκτιμά τις σπουδές υποκριτικής σε αυτή τη χώρα, που για να τις ολοκληρώσει κάποιος ματώνει ψυχικά και σωματικά”.

Ποια η στάση σου απέναντι στη νέα νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τους καλλιτέχνες;

Είναι απαράδεκτο να κόβεις τα φτερά νέων παιδιών. Κανείς δεν εκτιμά τις σπουδές υποκριτικής σε αυτή τη χώρα, που για να τις ολοκληρώσει κάποιος ματώνει ψυχικά και σωματικά. Δεν μπορείς να φανταστείς τι διάβασμα απαιτείται, πόση αγάπη, αφοσίωση, προσήλωση στην τέχνη μας που είναι τόσο σπουδαία.

Είναι δυνατόν λοιπόν να μη σε στηρίζει το ίδιο το Εθνικό Θέατρο; Όλα γίνονται λόγω συμβάσεων. Έχουμε, λοιπόν, επίπεδο χωριού στην Ελλάδα σε αυτά τα ζητήματα. Τολμάς να πεις τι συμβαίνει σε συναδέλφους στην Αγγλία ή στην Αμερική; Όλα πρέπει να αλλάξουν ριζικά και άμεσα.

Διαβάστε επίσης  Απόστολος Γκλέτσος: "Ο Λιγνάδης δεν υφίσταται πλέον ούτε για το θέατρο, ούτε για την κοινωνία" (BINTEO)