Μαρίνα Σάττι: Η απάντηση στη φράση «είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν» που σχολιάστηκε

Μαρίνα Σάττι

Γιατί παρεξηγήθηκε η γνωστή τραγουδίστρια

Την απάντησή της στον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή της «είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν», έδωσε η Μαρίνα Σάττι μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η Μαρίνα Σάττι τόνισε ότι η δήλωσή της παρερμηνεύθηκε, καθώς αυτό που εννοούσε είναι ότι στα ελληνικά χωριά όταν χορεύουν συρτό, είναι ο ίδιος ρυθμός με τη ρεγκετόν. Επίσης, ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν τη δουλειά της.

Αρχικά, ανέφερε: «Αυτό που έγινε είναι ότι είμαστε στο στούντιο και κάνουμε ανάλυση το κομμάτι στο Instagram Live. Αναλύσαμε τις μελωδίες, τις αρμονίες, τα φωνητικά και τον ρυθμό. Κάποια στιγμή είπα εγώ για πλάκα ότι στο χωριό μας, στην Ελλάδα, εμείς δεν χορεύαμε ρεγκετόν αλλά χορεύαμε συρτό, ρούμπα, μπάλο. Όπως θες τον λες αυτόν τον ρυθμό που εννοείται ότι στη λατινική Αμερική είναι ρεγκετόν αλλά αυτός ο ρυθμός υπάρχει και στη Βραζιλία και στην Αφρική και σε όλο τον κόσμο».

Και πρόσθεσε: «Είναι παναθρώπινος ρυθμός και είπα εγώ ότι στο χωριό σας, στο χωριό μας, δενχορεύαμε ρεγκετόν αλλά χορεύαμε συρτό. Ωραία; Αυτό ήταν, δεν ήταν κάτι άλλο! Δεν παρεξηγούμαι, μην παρεξηγείστε και εσείς».

Στο τέλος, κλείνοντας είπε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εσάς στην τηλεόραση, δεν σας την είπα. Ίσα ίσα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που προβάλλετε την δουλειά μας».

Μαρίνα Σάττι: H δήλωση που σχολιάστηκε

Το τραγούδι «Ζάρι», με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Οι απόψεις στην Ελλάδα για το «Ζάρι» μπορεί να διίστανται, στο εξωτερικό όμως η ελληνική συμμετοχή εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή. Οι φαν της Eurovision που άκουσαν το τραγούδι, έχουν ενθουσιαστεί με τη φωνή της Μαρίνας Σάττι, τον ρυθμό του τραγουδιού, αλλά και το γεγονός ότι αυτή τη χρονιά, η Ελλάδα κατεβαίνει με ελληνικό στίχο.

Δείτε επίσης: Τσουρός κατά Σάττι: «Δεν μπορείς να βρίζεις αυτούς που εκπροσωπείς – Θα μας ξεβλαχέψει;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα live όμως που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Μαρίνα Σάττι, απάντησε σε όσους λένε ότι το κομμάτι της είναι ρεγκετόν. Σε αυτό, η Μαρίνα Σάττι ακούγεται να τραγουδά το «Γλύκα γλύκα» πάνω στη μελωδία του δικού της τραγουδιού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Που μου είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν».

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε στα Αγγλικά: «Για όσους λένε πως το τραγούδι είναι ρεγκετόν, θα ήθελα να σας να προσκαλέσω να πάτε στο YouTube και να πατήσετε “Γλύκα Γλύκα” της Κέλλυς Κελεκίδου, είναι μια μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνις και ουσιαστικά αυτός ο χορός στο “Ζάρι” είναι συρτός. Οπότε το “ρεγκετόν” για όσους είναι εκτός Ελλάδας, στην Ελλάδα το λέμε συρτό. Ας ακούσουμε τον συρτό» και στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Που μου είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν».

Η συγκεκριμένη φράση δεν έλαβε θετικά σχόλια και αρκετοί έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ήταν προσβλητική, ενώ σχολιάστηκε και σε τηλεοπτικές εκπομπές, με τον Κώστα Τσουρό να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ακούγοντας αυτήν την έκφραση… είναι κάπως προσβλητικό ή όχι; Χιούμορ μπορεί να είναι, αλλά χιούμορ όταν εκπροσωπείς την Ελλάδα σε ένα διαγωνισμό και βρίζοντας αυτούς που εκπροσωπείς λέγοντάς τους βλάχους επί της ουσίας. Η Μαρίνα Σάττι θα μας ξεβλαχέψει επί της ουσίας, είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό».

Πηγή φωτό: Instagram (marina_satti)