Μιχάλης Χατζηγιάννης: “Κατά κάποιο τρόπο είμαι ένας σύγχρονος ουμανιστής” (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρεμιέρα έκανε το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου ο νέος κύκλος της εκπομπής «Πλάνα με ουρά» στο κανάλι της ΕΡΤ2.

Καλεσμένος της Τασούλας Επτακοίλη ήταν ο δημοφιλής καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε από καρδιάς για την αδυναμία που τρέφει στα ζώα, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του έναν σύγχρονο ουμανιστή.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εξομολογήθηκε πως «δεν θεωρώ τα ζώα πλάσματα δεύτερης κατηγορίας, τα θεωρώ ισότιμα. Εγώ είμαι κατά κάποιο τρόπο ένας σύγχρονος ουμανιστής. Δηλαδή δεν υπάρχει διαχωρισμός. Ζω σε ένα ολιστικό περιεχόμενο και επίπεδο. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα και μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες, είχαμε μια μεγάλη περιοδεία στη Βόρεια Ευρώπη. Αυτό που έκανε σε όλους μας εντύπωση και μας άφησε άφωνους είναι ότι σε καμία πόλη της Βόρειας Ευρώπης δεν έβλεπες ούτε ένα αδέσποτο, ούτε ένα γατάκι. Φυσικά και υπάρχουν τρόποι και όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Οι νόμοι υπάρχουν αλλά πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη θέληση και η αντίστοιχη εκπαίδευση να αγαπάμε τα ζώα σαν να είναι συνάνθρωποι μας. Να μπορούμε να συμβιώνουμε μαζί τους χωρίς κανένα πρόβλημα ή οποιαδήποτε διαχωριστική γραμμή».

Διαβάστε επίσης  Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο τραγουδιστής Μάκης Καψάλης

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο ουμανισμός πλέον είναι μια θεωρητική φιλοσοφία και μιλάω προσωπικά, ούτε διδακτισμό κάνω ούτε τίποτα. Εμένα μαλακώνει την ψυχή μου και γαληνεύει την εσωτερική μου κατάσταση το να νιώθω ότι όλοι είμαστε ένα. Δεν μιλάω μόνο για την διατροφή, η οποία για μένα ξεκίνησε χρόνια πριν για ιδεολογικούς λόγους. Επειδή καταννοώ και αυτούς που βρίσκονται στην άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε ευρέως για αυτό το πράγμα οπότε ας μιλήσουμε προσωπικά. Ουμανισμός είναι και ο παγκόσμιος αφοπλισμός, υπάρχουν πολλά πράγματα μέσα σε αυτή τη θεωρία που ουσιαστικά θα έπρεπε να ήταν η ζωή μας ως επί το πλείστον.

Συμπεριλαμβάνονται πολλά πράγματα, κάποια μπορούμε να τα κάνουμε και κάποια μας αφήνει η κοινωνία να τα κάνουμε ενώ κάποια δεν μας αφήνει να τα κάνουμε γιατί στην δύσκολη καθημερινότητα, σε μια κοινωνία σκληρή και ανταγωνιστική, δεν μπορείς να είσαι ένας σοφός που θα ίπτασαι πάνω από τα προβλήματα. Όσο μπορείς όμως φτάνεις σε ένα επίπεδο που τουλάχιστον έχεις μια εσωτερική γαλήνη».

Πηγή: zappit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Facebook (Mihalis Hatzigiannis)