Νία Βαρντάλος: “Κυρίως δεν έβρισκα δουλειά γιατί είμαι Ελληνίδα”

Νία Βάρνταλος

Τι αποκάλυψε για το “Γάμος αλά Ελληνικά 3”

Η Ελληνοκαναδή ηθοποιός, σεναριογράφος και κινηματογραφική παραγωγός Νία Βαρντάλος προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις μιλώντας στο κοινό του Συνεδρίου Power Trip που διοργανώνει το περιοδικό Marie Claire.

Μιλώντας για τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας της, η Νία Βαρντάλος αποκάλυψε ότι, όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες, η πρώτη ατζέντισσα στην οποίαν απευθύνθηκε για να βρει δουλειά στο Χόλιγουντ, την απέρριψε εντελώς για τρεις λόγους. Οι οποίοι ήταν, επί λέξει: «1. Επειδή δεν είσαι αρκετά όμορφη για να είσαι πρωταγωνίστρια. 2. Επειδή δεν είσαι αρκετά παχιά ώστε να γίνεις καρατερίστα. Κυρίως όμως 3. επειδή είσαι Ελληνίδα. Άρα, δεν ανήκεις σε κάποια από τις μεγάλες μειονότητες, όπως πχ τους Πορτορικάνους, τους Ισπανόφωνους κ.λπ. Συνεπώς, απολύεσαι».

Πως έγινε το «Γάμος αλά Ελληνικά»

Έχοντας εξοργιστεί από τις πολλαπλές διακρίσεις και τον αποκλεισμό που υπέστη, η Νία Βαρντάλος -αφού, όπως είπε η ίδια γελώντας «έλουσα τη μάνατζερ με όποια βρισιά και κατάρα μου ερχόταν στο μυαλό καθώς οδηγούσα στο Λος Άντζελες φεύγοντας από το γραφείο της»- αποφάσισε να μετατρέψει το υποτιθέμενο μειονέκτημά της σε όπλο: Κατέγραψε όλες τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικογένειάς της, όλα τα γνωρίσματα που θα φαίνονταν αλλόκοτα στο αμερικανικό και διεθνές κοινό. Κι έτσι γεννήθηκε το σενάριο του «Γάμος αλά Ελληνικά», σε μια πρώτη μορφή σαν θεατρικό έργο.

Η Βαρντάλος προχώρησε μόνη της, αποτολμώντας κάτι που ενδεχομένως θα την κατέστρεφε: Νοίκιασε μια θεατρική αίθουσα και ανέβασε το έργο με δικά της έξοδα. Ευτυχώς όμως για εκείνην, η ιδέα του «Γάμος αλά Ελληνικά» ενθουσίασε τη Ρίτα Γουίλσον και τον Τομ Χανκς, οι οποίο και την παρότρυναν να το διασκευάσει για τον κινηματογράφο. Και η συνέχεια ανήκει στην ιστορία, την απίθανα επιτυχημένη ιστορία του «Γάμος αλά Ελληνικά».

Διαβάστε επίσης  Γιούλικα Σκαφιδά: Αποκάλυψε το φύλο του μωρού της

Μάλιστα, για το γύρισμα της τρίτης συνέχειας, το «Γάμος αλά Ελληνικά» ήρθε ξανά στην Ελλάδα, όπου, όπως τόνισε η Νία Βαρντάλος, έτυχε ουσιαστικής υποστήριξης από την ελληνική κυβέρνηση. «Χωρίς τη βοήθεια που πήραμε από το ελληνικό κράτος, ίσως δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την παραγωγή του “Γάμος αλά Ελληνικά 3”» είπε χαρακτηριστικά η Νία Βαρντάλος.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή φωτογραφίας: Instagram (niavardalos)