Νίκος Κουρής: “Μου έδωσε ένα πολύ ωραίο χαστούκι η αποτυχία”

Ο δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Κουρής επιστρέφει στη μυθοπλασία με την κωμωδία IQ 160, που κάνει απόψε πρεμιέρα στο Star.

Σήμερα (26/3) βρέθηκε καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού και -μεταξύ άλλων- μίλησε για με ενθουσιασμό για τη νέα του δουλειά αλλά και τον ρόλο του.

«Είναι αστυνομική σειρά και μέσα έχει αυτά τα εμβόλιμα ‘κουνήματα’. Εγώ δεν την αντέχω καθόλου γιατί είμαι του πρωτοκόλλου, θα λύσω το μυστήριο by the book. Είναι μια γαλλική σειρά που σκίζει, γίνεται χαμός στη Γαλλία, έχει σασπένς και πλάκα και το έχουμε πετύχει, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω».

«Οι πρωταγωνιστές του θα ερωτευτούν κάποια στιγμή» αποκαλύπτει. «Για μένα η κωμωδία είναι πεδίο προς αναζήτηση, πώς το μετράς, πόσο θα είσαι υπερβολικός, πόσο δεν θα είσαι» είπε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Σε άλλο σημείο σημείο, μίλησε για τη σύζυγό του και τον βαθύ θαυμασμό που της τρέφει.

«Το μόνο σημαντικό σε μία σχέση είναι να θαυμάζεις τον άλλον γιατί σταματάς να είσαι ανταγωνιστικός, γιατί χαίρεσαι με την επιτυχία του άλλου και βάζεις τον εαυτό σου λίγο πιο κάτω και αν το κάνεις δημιουργείς κάτι πολύ σπουδαίο στην αγάπη».

«Δεν είμαι ανταγωνιστικός, δεν είχα τη φιλοδοξία του πρώτου επιπέδου, δεν την είχα ποτέ».

«Ήρθε η αποτυχία και μου έδωσε ένα χαστούκι πολύ ωραίο»

Μιλώντας για την παράσταση που σκηνοθέτησε τη φετινή χρονιά και δεν είχε την προσδοκώμενη εισπρακτική επιτυχία τόνισε πόσο ταρακουνήθηκε από το «χαστούκι» της αποτυχίας αλλά και πόσο χάρηκε που το ένιωσε.

«Φέτος έκανα μια σκηνοθεσία στο θέατρο που ήταν μία δημιουργική δουλειά αλλά δεν πήγε καθόλου καλά εισπρακτικά και κατάλαβα πόσο σπουδαίο πράγμα είναι η αποτυχία. Είμαι πολύ χαρούμενος που το βίωσα, ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται γι΄αυτό που έφτιαξες. Σίγουρα κάτι δεν έκανες σωστά, πολλοί είναι οι λόγοι, δεν ξέρεις. Αυτό που ξέρεις είναι ότι πρέπει να το διαχειριστείς κατά την ίδια έννοια που διαχειρίζεται την επιτυχία».

«Για να μην είμαι αχάριστος έχω βιώσει κυρίως επιτυχίες αλλά αυτό ήρθε και μου έδωσε ένα χαστούκι πολύ ωραίο, πολύ με ξεκούνησε,με επαναπροσδιόρισε και κατάλαβα πόση δύναμη χρειάζεται να παλέψεις κάτι χωρίς να χάσεις τίποτα από αυτά που πιστεύεις και να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια».

Πηγή: Instagram (nikos_kouris_official)