Νίκος Πολυδερόπουλος: “Eφτασα στο τελευταίο σκαλοπάτι, μαύρη περίοδος της ζωής μου”

Νίκος Πολυδερόπουλος

Για ποιον λόγο αναγκάστηκε να πουλήσει την επιχείρησή του;

Ο Νίκος Πολυδερόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ΟΚ! και μίλησε για την οικονομική καταστροφή που είχε βιώσει και αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του.

Τα 24 χρόνια του τον βρήκαν µε ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Το Κολωνάκι έγινε ο καθημερινός προορισμός του.

Ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα αναγκάστηκε να πουλήσει την επιχείρησή του. «Χρεοκόπησα. Με κυνηγούσαν οι αγωγές και οι δικηγόροι. Έφτασα στο τελευταίο σκαλοπάτι που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος. Πέρασα μια μαύρη περίοδο στη ζωή µου.

Όταν ήρθε αυτή η άγια ημέρα της πώλησης, ήμουν μαζί µε τον δικηγόρο µου στο μαγαζί. Θυμάμαι που µου έλεγε: “Μη δώσεις το μαγαζί γιατί δεν έχεις τίποτα άλλο στη ζωή σου. Προσπάθησε και θα το ξαναφέρεις στα ίσια µε τα χρόνια”.

Εκείνη την ώρα ανέβηκα στην τουαλέτα να ρίξω λίγο νερό στο πρόσωπό µου. Την ώρα που κοιτούσα τον νιπτήρα σκεφτόμουν: “Είναι δικός µου. Όπως και ο καθρέφτης. Πώς θα δώσω όλα αυτά που έφτιαξα;”.

Διαβάστε επίσης
Δέσποινα Βανδή: "Νιώθω ότι δεν έχω εισπράξει την αγάπη που θα ήθελα"

Με πείραζε. Κατεβαίνοντας από τη στριφογυριστή σκάλα στο µπαρ έφαγα μια αναλαμπή και είπα: “Δεν πάει να… Θα στενοχωρηθεί ο νιπτήρας άμα νίψει τα χέρια του άλλος;”. Όλα είναι νούμερα. Βγαίνουν; Αν όχι, τότε τέλος. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν τελείωσαν και για εμένα τα συναισθηματικά δεσίματα µε τα υλικά».

Παρ’ όλα αυτά, όσα χρόνια κι αν περάσουν, τη γειτονιά του μαγαζιού του δεν την επισκέπτεται. « Αρνούμαι. Πέρασα μια φορά και είδα όλα αυτά που έφτιαξα. Είπα “δεν ξαναπερνάω ποτέ ούτε απέξω”».

Μετά από όλα αυτά υπήρξε η στιγμή που είπε «γιατί σε µένα;». «Γιατί στα 24 ήθελα να ανοίξω μαγαζί; Τι δουλειά είχα; Καμία. Λες και είχα καμιά εμπειρία χρόνων στα μαγαζιά για να αποφασίσω να ανοίξω δικό μου.

Ποιος φταίει άραγε; Εγώ. Δεν ήμουν έτοιμος, δεν ήμουν έμπειρος. Ξέρεις τι συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή µας; Ονειρευόμαστε πράγματα που όταν έρχονται δεν είμαστε σε θέση να τα διαχειριστούμε. Για αυτό πρέπει να προσέχουμε τι ονειρευόμαστε».

Πηγή: zappit.gr