Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο παραλίγο να χάσει τον ρόλο του Τζακ στον Τιτανικό

Τιτανικός Ντι Κάπριο

Τα νεύρα του σκηνοθέτη με τον πασίγνωστο ηθοποιό

Για το πως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κόντεψε να μην πάρει τον ρόλο του Τζακ στον Τιτανικό μίλησε ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, Τζέιμς Κάμερον.

Η ταινία «Τιτανικός» ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον Τζέιμς Κάμερον ο οποίος έψαχνε τους κατάλληλους πρωταγωνιστές του. Είχε σκεφτεί την Γκουίνεθ Πάλτροου (Gwyneth Paltrow) για το ρόλο της Ρόουζ μέχρι που γνώρισε την Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet), την οποία χαρακτήρισε «φανταστική» σε συνέντευξή του στο GQ. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν στις πρώτες επιλογές του.

«Έγινε ένα δοκιμαστικό με τον Λίο και όλοι γοητεύτηκαν», εξηγεί ο σκηνοθέτης «του είπα ‘ας δούμε πώς θα είναι η χημεία σου με την Κέιτ’».

Όταν ο Ντι Κάπριο αρνήθηκε ο Κάμερον του έσφιξε το χέρι του λέγοντας: «Λοιπόν, ευχαριστώ που ήρθες». Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο σοκαρισμένος Ντι Κάπριο απάντησε: «Περίμενε, περίμενε, αν δεν διαβάσω, δεν παίρνω το ρόλο.. Έτσι απλά;»»

Ο Κάμερον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, εξήγησε στον Ντι Κάπριο ότι ο Τιτανικός ήταν μία «τεράστια παραγωγή που θα μου πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου. Οπότε δεν πρόκειται να το χαλάσω κάνοντας λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Οπότε ή θα διαβάσεις ή δεν θα πάρεις τον ρόλο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ντι Κάπριο δέχτηκε τελικά να διαβάσει τα λόγια του, όμως πίσω από κάθε του φράση είχε μεγάλη αρνητικότητα. «Μέχρι που νευρίασα και του είπα ‘οκ, τώρα θέλω δράση’ και ξαφνικά, μεταμορφώθηκε στον Τζακ, κατέληξε ο Κάμερον.