Ο Πάνος Σταθακόπουλος αποκαλύπτει τον λόγο που δεν παντρεύτηκε 

Πάνος Σταθακόπουλος

Μίλησε και για τα παιδικά του χρόνια

Στις αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια αναφέρθηκε ο Πάνος Σταθακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό “Λοιπόν” και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων αποκάλυψε τον λόγο που δεν προχώρησε μέχρι σήμερα στη δημιουργία οικογένειας.

Έχεις όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια;

“Όμορφες, αλλά και δύσκολες. Ζούσαμε σε ένα φτωχικό σπίτι, όπου στο σημείο που βρισκόμασταν κι έτσι χαμηλά όπως ήταν, «πνιγόμασταν» κάθε χρόνο από τις πλημμύρες. Έμπαινε νερό μες στο σπίτι κι η μάνα μου έβγαζε εμένα και τον αδερφό μου από το παράθυρο, όπου μας περίμενε κόσμος από την γειτονιά για να μας πάρει.

Οπότε, έχω ζήσει τέτοιες δύσκολες στιγμές, τις οποίες θυμάμαι, αλλά ποτέ δεν έλειψε η αγάπη στην οικογένειά μας. Ήταν φτωχικά αλλά ήταν τόσο αισιόδοξοι οι γονείς μου και κυρίως η μάνα μου, που τα ξεπερνούσαμε όλα. Αντιμετωπίζαμε την επόμενη μέρα με αισιοδοξία και χαμόγελο.

Θυμάμαι για παράδειγμα τη μάνα μου, όταν μας ξυπνούσε μες στη νύχτα για να μην πνιγούμε και μας έβγαζε από το παράθυρο, όπου ύστερα από ούτε δύο λεπτά είχε μπει το νερό μέσα στο σπίτι και είχαν καταστραφεί τα πάντα, να μας λέει: «Ξυπνήστε και ελάτε να πιάσουμε ψάρια» αλλά με ένα χαμόγελο και με μία γλύκα, για να μην μας τρομάξει. Μας δημιουργούσε όμορφες εικόνες, για να μην έχουμε φόβο και τρόμο.

Διαβάστε επίσης  Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Γιατί αναβλήθηκε ο γάμος της με τον Πηλαδάκη

Πέρασε ποτέ από το μυαλό σου η ιδέα να παντρευτείς;

“Δεν παντρεύτηκα ποτέ, πέρασε από το μυαλό μου, αλλά όπως πέρασε, έτσι και έφυγε. Δεν μου δημιουργήθηκε ποτέ έντονα η ανάγκη αυτή και γενικά είμαι υπέρ της συντροφικότητας και όχι του γάμου. Έχω όμως τ’ ανίψια μου που είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτά. Να σου αναφέρω μάλιστα ότι ο ένας ανιψιός μου ο Νίκος Σταθακόπουλος είναι Μαραθωνοδρόμος.

Πήρε μέρος στον 16ο Μαραθώνιο της Μεσσήνης και τρέχοντας για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο της Μεσσήνης, και στα 42 χιλ. και 200 μέτρα, ήταν 6ος στην γενική κατάταξη, και 1ος στην κατηγορία των 30 – 39 ετών, με χρόνο: 2:59’40’’ (!) «σπάζοντας» φυσικά το φράγμα των τριών ωρών, για πρώτη φορά στην πολύχρονη καριέρα του.

Επίσης έχει ήδη προκριθεί ανάμεσα στους πενήντα Έλληνες αθλητές, που θα λάβουν μέρος στις 30 Σεπτεμβρίου, επί συνόλου 390 αθλητών, στον μαραθώνιο: Αθήνα-Σπάρτη μήκους 240 χιλιομέτρων, με το όνομα «Σπάρταθλος»!”.