Πένθος για τον Σάκη Ρουβά

Ρουβάς

Το αγαπημένο του πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή

Το αγαπημένο του πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή

Έναν δύσκολο αποχαιρετισμό καλείται να διαχειριστεί ο Σάκης Ρουβάς τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, η αγαπημένη του γιαγιά έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 95 ετών, βυθίζοντας τον τραγουδιστή και την οικογένειά του στο πένθος και στη θλίψη.

Ο Έλληνας καλλιτέχνης ήταν πολύ δεμένος μαζί της και, μάλιστα, σε παλιότερη συνέντευξή του την είχε περιγράψει, μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, τα οποία πέρασε μαζί της στην Κέρκυρα.

«Μέναμε πολλά άτομα μαζί, έξω από την Κέρκυρα, όπου θυμάμαι ότι έκανε πολύ κρύο και η υγρασία μας περόνιαζε. Ένας τοίχος μας χώριζε από τη γιαγιά μου. Όλο το σπίτι ήταν 50 τετραγωνικά. Στα χωράφια. Όταν πλημμύριζαν τα χωράφια, πλημμυρίζαμε κι εμείς. Υπήρχε μια μεγάλη ελευθερία. Ο κήπος, το χωράφι και πιο πέρα το δάσος. Ο ευκάλυπτος του σπιτιού ήθελε τέσσερις άντρες να τον αγκαλιάσουν με τα μπράτσα τους. Υπήρχε μια αναστάτωση και μια ένταση.

Οι γονείς μου χώρισαν αργότερα. Αυτό ήταν ένα σχίσμα μέσα στην ψυχή μου. Μέναμε πολύ καιρό με τη γιαγιά μας, η οποία είχε ένα έλκος στο πόδι και την εμπόδιζε, γιατί ήταν μια ογκώδης γυναίκα. Βλέπαμε τα αίματα στις πατημασιές της. Λιμνούλες δηλαδή. Αυτό συνέβαινε λόγω του σακχάρου. Η γιαγιά είχε μια στεντόρεια φωνή και φώναζε “Βοήθεια” κι ακουγόταν μέχρι την Κέρκυρα μέσα. Όταν φώναζε “Βασίλη”, τον παππού μου, ακουγόταν ένα απέραντο “ηηηηηηη” που η ηχώ το γύριζε πίσω και μας έπιανε τρόμος» είχε πει χαρακτηριστικά.