Πως περιέγραψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης την επιτυχημένη σειρά “Maestro”

Παπακαλιάτης

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε

Συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο ABC, παραχώρησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίο μίλησε για την επιτυχημένη σειρά «Maestro».

Ο δημιουργός της σειράς «Maestro» («Maestro in Blue» είναι ο τίτλος του στο Netflix), ανέφερε πως δεν περίμενε ποτέ την επιτυχία που θα είχε η σειρά: «Για να σας πω την αλήθεια, δεν ήξερα ότι θα είχε τέτοια επιτυχία».

Η ρομαντική δραματική σειρά έκανε το ντεμπούτο της στο Netflix διεθνώς στα μέσα Μαρτίου και σύντομα «σκαρφάλωσε» στην εβδομαδιαία λίστα με τις 10 πιο προβεβλημένες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες της πλατφόρμας.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εκτός από το μυαλό πίσω από τη σειρά κατέχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς υποδύεται τον Ορέστη, έναν μουσικό που πηγαίνει στους Παξούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να βοηθήσει στην παραγωγή ενός μουσικού φεστιβάλ. Εκεί ξεκινάει ένα ειδύλλιο και βρίσκεται μπλεγμένος σε διάφορα προβλήματα.

Ο γνωστός δημιουργός δήλωσε: «Υπάρχει κάτι για όλους: ρομάντζο, απαγορευμένη αγάπη, φόνος και αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων όπως η ομοφοβία και η ενδοοικογενειακή βία».

«Δεν μπορώ να γράψω χωρίς να μιλήσω για όσα συμβαίνουν γύρω μου» τόνισε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

«Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, αλλά και για κοινωνικά ζητήματα, πράγμα που κάνει την ιστορία τόσο επίκαιρη και τους χαρακτήρες τόσο σχετικούς».

Ο σκηνοθέτης περιέγραψε τη σειρά ως ένα «ερωτικό γράμμα στην Ελλάδα».

Επίσης, σημείωσε ότι το να γυρίσουν τη δεύτερη σεζόν της σειράς στους Παξούς, ήταν προσωπική επιλογή, καθώς έχει ένα συναισθηματικό δέσιμο με το μέρος.

«Περνούσα τα καλοκαίρια μου με την γιαγιά μου σε αυτό το νησί. Είναι ένα καταπληκτικό μέρος. Έχει τόση ομορφιά και φως. Ήξερα ότι αυτό θα βοηθούσε στη σύνδεση με ένα παγκόσμιο κοινό, επειδή το νησί είναι ένας χαρακτήρας από μόνος του στη σειρά», είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Σχετικά, με τη μουσική της σειράς, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος δήλωσε ότι είναι ένας αυτόνομος χαρακτήρας στο «Maestro». «Για μένα, η μουσική είναι ζωή. Είναι αυτό που μου δίνει έμπνευση», πρόσθεσε.

Για τη σειρά συνεργάστηκε και πάλι με τον παλιό συνεργάτη του, τον συνθέτη Κώστα Χρηστίδη για το μουσικό θέμα. Οι δυο τους έχουν δουλέψει ξανά στις πετυχημένες ταινίες του «Αν» και «Ένας άλλος κόσμος».

Ο Κώστας Χρηστίδης, έχει δουλέψει και σε επιτυχημένες παραγωγές του εξωτερικού, όπως το υπερηρωϊκό «Spider-Man 3» και το «Love & Gelato» του Netflix.

Δήλωσε, με τη σειρά του ο συνθέτης τη σειράς στο ABC News, για το soundtrack του «Maestro»: «Η ανάπτυξη των χαρακτήρων, τα οπτικά στοιχεία, ακόμα και τα πρόσωπα των ηθοποιών μερικές φορές μπορούν να επηρεάσουν το όργανο που μπορεί να χρησιμοποιήσω».

«Όλα αυτά, μαζί με τις συχνές συζητήσεις με τον Χριστόφορο, κατέληξαν στη δημιουργία του μουσικού καμβά της παράστασης», συμπλήρωσε.

Ο χρόνιος συνεργάτης του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θα σχεδιάσει την πρωτότυπη μουσική και για τη 2η σεζόν.

Το soundtrack της 1ης σεζόν κυκλοφορεί, σήμερα, στις 30 Απριλίου σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες streaming μουσικής.