Σοφία Μπεκατώρου: «Ξαναβίωσα το τραύμα από την αρχή, αρρώστησα, έβλεπα εφιάλτες»

Μπεκατώρου

Κι άλλες πτυχές στην προσωπική της ιστορία

Στα συναισθήματα που βίωσε ξανά και τη συγκλονιστική ιστορία της αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας η Σοφία Μπεκατώρου.

Μιλώντας στον Alpha, όπου βρέθηκε επίσης ως καλεσμένος ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, η Σοφία Μπεκατώρου είπε χαρακτηριστικά:

Τότε, η Σοφία Μπεκατώρου πήρε τον λόγο και εξομολογήθηκε: «Δυστυχώς πριν από μερικές ημέρες, έπρεπε να ξαναζήσω το γεγονός από την αρχή, έτσι ώστε να υπάρχει πιθανότητα ο άνθρωπος αυτός που με βίασε να μπορεί να του αφαιρεθεί η άδεια από το να βρίσκεται σε αθλητικούς χώρους. Έπρεπε να ξαναβιώσω το τραύμα από την αρχή, να το περιγράψω με όλες τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να αποδείξω με κάποιο τρόπο όλα αυτά που είχαν γίνει».

Απευθυνόμενη στον κ. Κώτσηρα, και με αφορμή συζήτηση σχετικά με την αλλαγή της νομοθεσίας για τον χρόνο παραγραφής των αδικημάτων κακοποίησης, η Σ. Μπεκατώρου είπε:

«Υφυπουργέ, δε μπορώ να σας κρύψω ότι μετά από αυτό, ήμουν άρρωστη, δύο ημέρες δε μπορούσα να συνέλθω, έβλεπα πάλι εφιάλτες που για χρόνια με καταδίωκαν.

Είναι μία κατάσταση, που φυσικά δεν είμαι η μόνη που το ζω, όμως, κάποιος που δεν το έχει περάσει, δε μπορεί να καταλάβει πώς γυρνάς πίσω ξανά, σε μαύρες περιόδους της ζωής σου, φλερτάρεις με την κατάθλιψη ξανά και ξανά. Είναι πολύ δύσκολο να βγεις στην επιφάνεια και να δεις το φως και νομίζω πως κάθε φορά που αναγκάζεσαι να επιστρέψεις πάλι στο γεγονός, έχεις έναν μεγάλο φόβο ότι θα ξανακυλήσεις πίσω».

Διαβάστε επίσης
#metoo: Εκδικάζεται η πρώτη υπόθεση

Με αυτή την αφορμή η ολυμπιονίκης ρώτησε τον υφυπουργό δικαιοσύνης για το τι μπορεί να γίνει με τα τραύματα των ενηλίκων θυμάτων από τέτοια γεγονότα. Ο κ. Κώτσηρας εγγυήθηκε πως εξετάζονται όλες οι δυνατές παρεμβάσεις στη νομοθεσία, ώστε τα θύματα κακοποίησης να έχουν προστασία, τόσο από ψυχολογικής, όσο και από κοινωνικής πλευράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *