Σοϊλέδης για υπερκόπωση: “Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά”

Αρης Σοϊλέδης

Ο ποδοσφαιριστής μιλά για όσα βίωσε

Στην εκπομπή “Όλα για τη Ζωή μας” μίλησε ο ποδοσφαιριστής, Άρης Σοϊλέδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπερκόπωση που βίωσε και τα “σημάδια” που τον βοήθησαν να το καταλάβει.

Όπως είπε αρχικά ο Άρης Σοϊλέδης, αναφερόμενος στα αίτια της υπερκόπωσης «Ξεκίνησε ένας τραυματισμός, μετά ήρθε μετά από μία στεναχώρια και μία δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, διότι εκείνο το 6μηνο πριν έρθει ο τραυματισμός είχα χάσει τον αδερφό μου και μετά από 6 μήνες έχασα και τον μπαμπά μου, και η ψυχολογία μου δεν ήταν καλή, για να μπορώ να αποδίδω το αναμενόμενο αγωνιστικά».

Και συνέχισε: «Το σώμα μου δεν τα εξωτερίκευε και όλο αυτό μετατράπηκε σε έναν τραυματισμό που δεν μπορούσα να αποφύγω και να θεραπευτώ. Και αυτό έφερε μία κόπωση στο σώμα μου, κατάσταση από την οποία δεν μπορούσα να βγω εύκολα. Είχα την τύχη να είμαι σε μία μεγάλη ομάδα, στην Στεάουα Βουκουρεστίου που είχε αξιόλογους ανθρώπους σε κάθε τομέα. Ήταν σημαντικό ψυχολογικό πλήγμα που πέρασε στο σώμα μου.

Προσπάθησα να ενταχθώ στις προπονήσεις και να φτάσω στο επίπεδο των άλλων αθλητών. Λόγω των πολύωρων προπονήσεων που έκανα και της κακής ψυχολογικής κατάστασης ένιωσα ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω τους ρυθμούς προπόνησης που είχα συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά».

Διαβάστε επίσης  Ευαγγελία Πλατανιώτη για τον σύντροφό της: "Εχει κάνει πάρα πολλή υπομονή, κάποιες φορές είναι στα όρια" (ΒΙΝΤΕΟ)

«Συμβουλεύτηκα τους υπεύθυνους της ομάδας, κάναμε ένα τεστ κοπώσεως, βάρεσε “κόκκινο” και θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν και θέμα ψυχολογίας. Μίλησα με ψυχολόγο και κάπως ήρθαν τα πράγματα στη θέση τους. Κάποια στιγμή μου είχε κοπεί η όρεξη, δεν μπορούσα να σηκωθώ από τον καναπέ, πράγματα που δεν τα συνήθιζα ως άνθρωπος. Με τρόμαξε αυτό το πράγμα», κατέληξε.