Σπύρος Μπιμπίλας: “Κάτω από το μαξιλάρι είχα τη φωτογραφία της Βουγιουκλάκη”

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφασή του να ακολουθήσει την υποκριτική, ενώ αναφέρθηκε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Θανάση Βέγγο.

Πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

Ηταν το παιδικό μου όνειρο. Κοντά στο σπίτι μας υπήρχαν πάνω από 10 κινηματογράφοι. Κάθε πρωί, λοιπόν, περνούσα απαραίτητα από όλους και κοίταζα τις φωτογραφίες των ηθοποιών. Και πάντα ονειρευόμουν τον εαυτό μου ανάμεσα στους υπόλοιπους ηθοποιούς. Και αυτό το όνειρο που πραγματοποιήθηκε με έκανε τόσο ευτυχισμένο άνθρωπο!

Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σας ηθοποιοί;

Ο Βέγγος και η Βουγιουκλάκη. Τη δε Αλίκη την είχα στο μυαλό μου σαν νεράιδα. Κοιμόμουν στο κρεβάτι και κάτω από το μαξιλάρι είχα τη φωτογραφία της.

Στην Α’ Δημοτικού είχα γράψει μια έκθεση όπου έλεγα ότι «την Αλίκη την αγαπώ πιο πολύ απ’ τον μπαμπά μου και τη μαμά μου». Και, όταν διάβασε η δασκάλα τι έγραφα, κάλεσε τη μάνα μου να της πει ότι έχω πρόβλημα και δεν πρέπει ένα αγόρι να γράφει τέτοια.

Ομως, επειδή η μαμά μου ήταν ένας πολύ απελευθερωμένος άνθρωπος, της είπε: «Αφήστε το παιδί να εκφράζεται όπως θέλει». Από την άλλη, στο πρόσωπο και στα μάτια του Βέγγου έβρισκα μια μελαγχολία, από την οποία καταλάβαινα ότι δεν είναι κωμικός ηθοποιός, αλλά δραματικός.

Τελικά δεν πέτυχα στις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου και γι’ αυτό πήγα και έδωσα στο Πειραϊκό Θέατρο μαζί με τον Κιμούλη και την Τζομπανάκη. Και μπήκα!