Η εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ κάνει την πρεμιέρα της στην TV100

Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Τηλεόραση της TV100 η εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ.

Η ΠαράγωΓΗΝ είναι μία εκπομπή, που αφορά τον πρωτογενή τομέα καλλιέργειας και μεταποίησης αγροτικών, αλιευτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία!

ΠαράγωΓΗΝ έρχεται τηλεοπτική εkπομπή στην TV100

Η εκπομπή παρουσιάζει σε πρώτο πλάνο όλους τους πρωταγωνιστές της πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης, που αποτελούν βασικό συντελεστή της εθνικής μας οικονομίας καθώς και καινοτόμες ιδέες που γεννιούνται και αναπτύσσονται στην ελληνική ύπαιθρο.

Ως επί το πλείστον, τα γυρίσματά της είναι εξωτερικά και αφορούν παρουσιάσεις ενός προϊόντος, από το χωράφι, στο τραπέζι μας, πλούσιες συνεντεύξεις και διατροφικές συνήθειες και συμβουλές.

Παραγωγήν TV100 εκπομπή αγροτικός τομέας

Η ΠαράγωΓΗΝ ταξιδεύει στις 7 περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Κιλκίς) και σας μεταφέρει όλο τον παλμό της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής ζωής καθώς και την προσπάθεια των ανθρώπων για επιβίωση, ανάπτυξη, εξωστρέφεια και καινοτομία.

Πρόκειται για μία ιδέα της και παραγωγή της Life Events ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία φιλοξενείται στη συχνότητα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, την TV100.

Την εκπομπή παρουσιάζει ο δημοσιογράφος του www.thes.gr και μέλος της Life Events, Γιώργος Νταλιάρης ενώ για την εκτέλεσή της συμμετέχουν όλα τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ.
Αρχισυνταξία: Θένια Μυλωθρίδου
Παραγωγή: Κυριακή Σεφερίδου, Ιωάννα Κατσαρού
Εικονολήπτης: Κώστας Κατραντζής
Β’ Εικονολήπτης: Μάκης Αβραμίδης
Μοντάζ: Συμεών Λαδόπουλος, Κώστας Αρβανιτίδης
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατραντζής

ΠαράγωΓΗΝ στην TV100 πρεμιέρα εκπομπή

Αυλαία με Αραχίδα και Μήλο

Στην πρεμιέρα της εκπομπής, που θα γίνει το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, η ΠαράγωΓΗΝ ταξιδεύει στην Αμμουδιά Σερρών και στη Νάουσα και γνωρίζει την Αραχίδα (Φιστίκι) και το Μήλο αντίστοιχα.

➜ 𝝖𝝦𝝖𝝬𝝞𝝙𝝖 (𝝫𝝞𝝨𝝩𝝞𝝟𝝞)

αραχίδα φιστίκι επεξεργασία
Στα πολύ δύσκολα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι Σέρρες άρχισαν να παράγουν φιστίκι. Μετά από μια κάμψη, ο ξεχωριστός καρπός βρίσκεται και πάλι στις επιλογές των αγροτών, που άρχισαν τη συστηματική καλλιέργειά του στην περιοχή της Αμμουδιάς, ενώ εξαπλώνεται και αλλού.

Στην εκπομπή, μαθαίνουμε για τον τρόπο καλλιέργειας και τα μυστικά της καθώς και τι κάνει την περιοχή των Σερρών ξεχωριστή στην παραγωγή του. Πως επιχειρηματικές προσπάθειες, όπως της εταιρείας ΒΙΟΝΟΤ, βοήθησαν στην εξάπλωση της καλλιέργειας.

αραχίδα φιστίκι επεξεργασία

➜ 𝝡𝝜𝝠𝝤🍎
Στη Νάουσα η εκπομπή επισκέπτεται έναν από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς της περιοχής.
Στο μικροσκόπιο μπαίνει το μήλο της Ημαθίας, πολύ γνωστό για την εξαιρετική του ποιότητα και μαθαίνουμε για τη σημασία που διαδραματίζει η συλλογική προσπάθεια αλλά και ποιο είναι το μέλλον της καλλιέργειας του μήλου.

Στην εκπομπή υπάρχουν και διατροφικές συμβουλές της διατροφολόγου, Ιουλίας Χαριστού.

Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Πέμπτη στις 20:00, στην TV100!