ΠΑΡΑΓΩΓΗΝ: Επίσκεψη στο Κτήμα Θυμιόπουλου στην Ημαθία και σε Φάρμα Μαύρου Χοίρου στα Στεφανινά

Το προσοχές Σάββατο (09/04), η ΠαραγωΓΗΝ ταξιδεύει στον Τρίλοφο Ημαθίας και επισκέπτεται το Κτήμα Θυμιόπουλου με τον αμπελώνα και το οινοποιείο καθώς και τα Στεφανινά, σε μία Φάρμα Μαύρου Χοίρου.

Το Σάββατο 9 Απριλίου στις 18:00, στην TV100 δείτε το 7ο επεισόδιο της ΠαράγωΓΗΝ.

◉ 𝝟𝝩𝝜𝝡𝝖 𝝝𝝪𝝡𝝞𝝤𝝥𝝤𝝪𝝠𝝤𝝨 (𝝩𝝦𝝞𝝠𝝤𝝫𝝤𝝨 𝝜𝝡𝝖𝝝𝝞𝝖𝝨)

Στον Τρίλοφο Ημαθίας, το Κτήμα του Απόστολου Θυμιόπουλου, διαθέτει Αμπελώνα και Οινοποιείο. Ο Απόστολος γαλουχήθηκε στους οικογενειακούς αμπελώνες και τους αγάπησε από πολύ μικρός.

Θυμιόπουλος

Σε μια περιοχή που κυριαρχεί η ποικιλία του ξινόμαυρου, αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό και επιχείρησε να δημιουργήσει κρασιά που θα τον τοποθετήσουν στους τοπ παραγωγούς. Και τα κατάφερε, καθώς περίπου 10 χρόνια μετά έχει ταυτίσει το όνομά του με το ξινόμαυρο.

Ο οινοπαραγωγός μιλάει για το ελληνικό κρασί, τη διαδρομή του και παρουσιάζει τις βλέψεις του για το μέλλον.

◉ 𝝫𝝖𝝦𝝡𝝖 𝝡𝝖𝝪𝝦𝝤𝝪 𝝬𝝤𝝞𝝦𝝤𝝪, 𝝨𝝩𝝚𝝫𝝖𝝢𝝞𝝢𝝖
Βρισκόμαστε στην οροσειρά Κερδυλίων σε υψόμετρο 750μ., στο χωριό Στεφανινά, του Δήμου Βόλβης. Εδώ θα δούμε μία ξεχωριστή φάρμα, όπου γεννιέται και ζει το μαύρο γουρούνι του Δία, που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα.

Μαύρος Χοίρος

Η εκτροφή της αυτόχθονης ελληνικής φυλής του μαύρου χοίρου είναι εκτατική και τα ζώα διαβιώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, τρέφονται φυσικά, χωρίς πρόσθετα και αντιβιοτικά, διατηρώντας την ευεξία και την ευζωία τους.

Μαθαίνουμε την καταγωγή του, τη διάσωσή του, τις ιδιαιτερότητες στην εκτροφή του αλλά και την προσπάθεια να διαδοθεί ευρύτερα στο καταναλωτικό κοινό.

ΠαράγωΓΗΝ: Μία παραγωγή της LIFE EVENTS

Η ΠαράγωΓΗΝ είναι μία εκπομπή, που αφορά τον πρωτογενή τομέα καλλιέργειας και μεταποίησης αγροτικών, αλιευτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία!

Η εκπομπή παρουσιάζει σε πρώτο πλάνο όλους τους πρωταγωνιστές της πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης, που αποτελούν βασικό συντελεστή της εθνικής μας οικονομίας καθώς και καινοτόμες ιδέες που γεννιούνται και αναπτύσσονται στην ελληνική ύπαιθρο.

Ως επί το πλείστον, τα γυρίσματά της είναι εξωτερικά και αφορούν παρουσιάσεις ενός προϊόντος, από το χωράφι, στο τραπέζι μας, πλούσιες συνεντεύξεις και διατροφικές συνήθειες και συμβουλές.

Παραγωγήν TV100 εκπομπή αγροτικός τομέας
Παραγωγή LIFE EVENTS ΚΟΙΝΣΕΠ

Η ΠαράγωΓΗΝ ταξιδεύει στις 7 περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Κιλκίς) και σας μεταφέρει όλο τον παλμό της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής ζωής καθώς και την προσπάθεια των ανθρώπων για επιβίωση, ανάπτυξη, εξωστρέφεια και καινοτομία.

Πρόκειται για μία ιδέα της και παραγωγή της Life Events ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία φιλοξενείται στη συχνότητα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, την TV100.

Την εκπομπή παρουσιάζει ο δημοσιογράφος του www.thes.gr και μέλος της Life Events, Γιώργος Νταλιάρης ενώ για την εκτέλεσή της συμμετέχουν όλα τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ.

Αρχισυνταξία: Θένια Μυλωθρίδου
Παραγωγή: Κυριακή Σεφερίδου, Ιωάννα Κατσαρού
Εικονολήπτης: Κώστας Κατραντζής
Β’ Εικονολήπτης: Μάκης Αβραμίδης
Μοντάζ: Συμεών Λαδόπουλος, Κώστας Αρβανιτίδης
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατραντζής

– Στην εκπομπή υπάρχουν και διατροφικές συμβουλές της διατροφολόγου, Ιουλίας Χαριστού.

– Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Πέμπτη στις 20:00, στην TV100.