Τι κάνουμε όταν τα σκαθάρια τρώνε τα τριαντάφυλλά μας

σκαθάρια στα τριαντάφυλλα

Δείτε πώς θα το αντιμετωπίσετε

Τα τριαντάφυλλά μας έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο και χαιρόμαστε να τα βλέπουμε και να τα μυρίζουμε.

Τι γίνεται όμως όταν εισβάλλουν ανεπιθύμητοι επισκέπτες, τρώνε τα λουλούδια από τα τριαντάφυλλά μας και αυτά χάνουν την όμορφη όψη τους και μαραίνονται;

Αν τα άνθη στις τριανταφυλλιές μας καταστρέφονται γρήγορα και αποκτούν μία όψη σαν να ωρίμασαν πρόωρα, πρέπει να ψάξουμε μήπως έχουν εμφανιστεί σκαθάρια.

Είναι πολύ σημαντικό για τη φροντίδα της τριανταφυλλιάς να μπορούμε να αναγνωρίσουμε έγκαιρα τα διάφορα έντομα που την προσβάλλουν, όπως η μελίγκρα, ο αλευρώδης, οι βρωμούσες, τα κοκκοειδή και οι χρυσόμυγες για να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα και να προστατέψουμε τις τριανταφυλλιές μας.

Διώξτε με βιολογικό τρόπο τα σκαθάρια από τα τριαντάφυλλά σας

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς θα διώξετε τα σκαθάρια που προσβάλλουν τις τριανταφυλλιές, ποιες ζημιές προκαλούν και πώς μπορούμε να τα διώξουμε με βιολογικούς τρόπους για να απολαμβάνουμε όμορφα και υγιή τριαντάφυλλα.

Η ζημιά που κάνουν τα σκαθάρια στις τριανταφυλλιές

Καταρχήν, δεν είναι όλα τα σκαθάρια επικίνδυνα για την τρινταφυλλιά μας. Αν όμως παρατηρήσουμε μαύρα ή καφέ σκαθάρια, να επισκέπτονται τα τριαντάφυλλά μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Τα σκαθάρια που προσβάλλουν τις τριανταφυλλιές είναι σχετικά μεγάλα και ευδιάκριτα με μήκος που φτάνει τα 2 εκατοστά. Σε ορισμένα το σώμα τους είναι γυαλιστερό, ενώ υπάρχουν και κάποια σκαθάρια που έχουν τρίχες.

Τα σκαθάρια τρώνε το φύλλωμα της τριανταφυλλιάς με αποτέλεσμα να μειώνεται η φωτοσυνθετική δραστηριότητα των φυτών, να περιορίζεται η ανάπτυξη τους και να εμφανίζουν μία καχεκτική όψη. Κάποια άλλα σκαθάρια, εισέρχονται στο εσωτερικό των λουλουδιών, τρώνε τα τριαντάφυλλα, τα οποία μέσα σε λίγο χρόνο αποκτούν μία μαραμένη όψη σαν να έχουν ολοκληρώσει την ανθοφορία τους.

Οι τρόποι για να τα αντιμετωπίσουμε

Για την αντιμετώπιση των σκαθαριών που εμφανίζονται στις τριανταφυλλιές ακολουθούμε τα εξής βήματα:

Αρχικά, σε προληπτικό επίπεδο μπορούμε να περιορίσουμε τις επισκέψεις των σκαθαριών, ψεκάζοντας τις τριανταφυλλιές με αυτοσχέδιο σκεύασμα που φτιάχνουμε διαλύοντας 1 κουταλιά της σούπας πράσινο σαπούνι και 1 κουταλιά του γλυκού οινόπνευμα σε ένα λίτρο νερό.

Σε επόμενη φάση, είναι σημαντικό να παρατηρούμε προσεκτικά ανάμεσα από τα φύλλα και μέσα στα τριαντάφυλλα μήπως υπάρχουν σκαθάρια. Μόλις εντοπίσουμε κάποιο σκαθάρι, φοράμε τα κατάλληλα γάντια και το απομακρύνουμε με τα χέρια μας ή το βάζουμε σε κάποιο κουβά με νερό.

Σε περίπτωση έντονης προσβολής, για την αντιμετώπιση των σκαθαριών ψεκάζουμε το φύλλωμα και τα λουλούδια της τριανταφυλλιάς συνδυάζοντας θερινό πολτό και φυσική πυρεθρίνη. Πρόκειται για 2 βιολογικά σκευάσματα που προμηθευόμαστε από γεωπονικά καταστήματα.

Και μία… αποκάλυψη για τα σκαθάρια στα τριαντάφυλλα

Τα συγκεκριμένα σκαθάρια εμφανίζονται σε πολλά είδη τριανταφυλλιάς, προτιμούν ωστόσο τριανταφυλλιές με ανοικτού χρώματος τριαντάφυλλα, όπως λευκά, κίτρινα, κρεμ και ροζ.

Πηγή: mistikakipou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *