Το θαυματουργό φυτό που καθαρίζει το νερό και το αίμα μας

φυτό κόλιανδρος κόλιαντρος φίλτρο για νερό

Τι υποστηρίζει μία έρευνα που δεν το γνωρίζαμε

Ενα απλό φυτό, που πιθανότατα έχουμε στην κουζίνα ή στο μπαλκόνι μας, αποτελεί ένα φυσικό φίλτρο που θα καθαρίσει το νερό που πίνουμε και θα ωφελήσει τον οργανισμό μας.

Ποιο είναι το θαυματουργό φυτό; Πρόκειται για τον κόλιανδρο, ή κόλιαντρο (coriandrum sativum), κορίανδρο, κοριό ή κουτβαρά, που ανήκει στην οικογένεια των σελινοειδών και για τους κινέζους εξασφαλίζει την αθανασία της ψυχής.

φυτό κόλιανδρος κόλιαντρος φίλτρο για νερό

Ο φρέσκος κόλιανδρος μοιάζει πολύ με τον μαϊντανό και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα μπερδεύουν.
Ο ξερός κόλιανδρος υπάρχει στην αγορά ολόκληρος σε σπόρους ή τριμμένος σε σκόνη και έχει πιο διακριτικό άρωμα από τον φρέσκο. Είναι χωνευτικός και βοηθάει να φύγουν τα αέρια από την κοιλιά και το έντερο.

Παλαιότερα του απέδιδαν ακόμα και αφροδισιακές ιδιότητες. Βοηθάει πολύ στη νευρική ανορεξία και τη νευρική κόπωση. Αποτελεί καλό σπασμολυτικό και είναι ευεργετικό στους πόνους των αρθρώσεων και στους ρευματισμούς ενώ καθαρίζει αίμα και τον οργανισμό μας.

φυτό κόλιανδρος κόλιαντρος φίλτρο για νερό

Ο κόλιανδρος, φθηνό και ανανεώσιμο φίλτρο για το νερό

Γνωρίζατε πως ο κόλιανδρος μπορεί να αποτελέσει ένα φυσικό φίλτρο για να καθαρίσει το νερό μας; Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν έρευνες στην Αμερική και το Μεξικό.

Με τα επίπεδα μόλυνσης του υδάτινου ορίζοντα συνεχώς να αυξάνονται, φαίνεται ότι η χρήση φίλτρων στο πόσιμο νερό γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη. Οπως ακριβώς τα αποξηραμένα ραδίκια και ο μαϊντανός, έτσι το και ο θρυμματισμένος κόλιανδρος, απορροφά από το νερό τα μέταλλα, και κυρίως τον μόλυβδο και το νικέλιο.

Διαβάστε επίσης
Λογαριασμό νερού 18.130 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει ηλικιωμένη (ΒΙΝΤΕΟ)

φυτό κόλιανδρος κόλιαντρος φίλτρο για νερό

Ερευνητές που μελετούν το νερό σε μια περιοχή έξω από την πόλη του Μεξικού, σημειώνουν ότι μια χούφτα κόλιανδρο μπορεί εύκολα να καθαρίσει από το μόλυβδο, μια κανάτα από μολυσμένο νερό. Είτε μόλυβδος, είτε νικέλιο, οποιοδήποτε επιβλαβές μέταλλο περιέχεται στο πόσιμο νερό, απορροφάτε από το θρυμματισμένο κόλιανδρο με μια απαράμιλλη τεχνική βιορρόφησης.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σακουλάκια του τσαγιού τα οποία θα παραμείνουν βυθισμένα στο νερό για 3 περίπου λεπτά και μετά θα απομακρυνθούν, ή να τοποθετηθεί σε σουρωτήρι και να περάσουμε το νερό μέσα από αυτό.

φυτό κόλιανδρος κόλιαντρος φίλτρο για νερό

Εχει αποδειχθεί σωτήριο φίλτρο σε περιοχές του κόσμου όπου το νερό είναι αρκετά μολυσμένο και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ακριβά, ειδικά σε περιοχές αγροκαλλιεργειών.

Οι μελέτες συνεχίζονται, και παράλληλα εστιάζουν και στην πιθανότητα απορρόφησης από το βότανο και άλλων επικίνδυνων συστατικών όπως το αρσενικό και τον υδράργυρο, καθώς επίσης εξετάζεται και η πιθανότητα να υπάρχει κάποιο είδος συνέργειας όταν πολλά διαφορετικά μέταλλα αλληλεπιδρούν με το κόλιανδρο.

Πηγή: itrofi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *