Τι σωματότυπο έχετε; Δείτε πως θα ντυθείτε…

Συμβουλές πως να ντυθείτε ανάλογα με το σχήμα του κορμιού σας

Συμβουλές πως να ντυθείτε ανάλογα με το σχήμα του κορμιού σας

Μπορεί το ρούχο που αγοράσετε να το λατρεύετε και να είναι στη μόδα, αλλά όταν το φορέσατε διαπιστώσατε πως δεν σας κολακεύει ιδιαίτερα.

Αυτό συμβαίνει διότι, μπορεί να μην ταιριάζει στο σωματότυπό σας. Δώστε λοιπόν περισσότερη σημασία σε ποια κομμάτια ταιριάζουν περισσότερο στο σώμα σας και αναδεικνύουν τις καλύτερες πλευρές του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες συμβουλές πως να ντυθείτε ανάλογα με το σχήμα του κορμιού σας…

Σωματότυπος Μήλο: Το πρόβλημά σας εντοπίζεται σε στομάχι και κοιλιά γι’ αυτό αποφύγετε να τα τονίζετε με στενά και γυαλιστερά υφάσματα. Προτιμήστε μονόχρωμα ρούχα ενώ καλό θα ήταν να τραβήξετε την προσοχή στο στήθος ή τα πόδια σας.

Φορέστε άφοβα κοντές φούστες, στενά παντελόνια ακόμη και κολάν, με το σωστό πάντα τρόπο. Αποφύγετε τα πλισέ ενώ μία πολύ καλή λύση είναι τα μπλουζάκια εγκύου τα οποία τονίζουν το στήθος και ανοίγουν προς τα κάτω καμουφλάροντας κοιλιά και στομάχι.

Σωματότυπος Αχλάδι: Η προβληματική σας περιοχή είναι τα πλούσια οπίσθια και γοφοί. Αποφύγετε να τα τονίσετε και δώστε περισσότερη βάση στο πάνω μέρος του σώματος που είναι συνήθως πιο λεπτό.

Προτιμήστε σκουρόχρωμα παντελόνια, όχι εφαρμοστά και κατά βάση ψιλόμεσα. Σε φούστες και φορέματα, επιλέξτε αυτά σε γραμμή Α ή αυτά που είναι στενά πάνω και φαρδαίνουν όσο κατεβαίνουν προς τα κάτω.

Σωματότυπος Κλεψύδρα: Διαθέτετε τον πιο αρμονικό σωματότυπο και αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να τονίσετε τις καμπύλες σας. Επιλέξτε στενά μπλουζάκια και αποφύγετε τα φαρδιά γιατί δεν κολακεύουν την περιφέρειά σας.

Όσον αφορά στο φορέματα, προτιμήστε αυτά που διαθέτουν φούστα σε pencil γραμμή και αποφύγετε αυτά που ανοίγουν προς τα κάτω σε στυλ γοργόνας. Φορέστε σακάκια και γενικότερα ότιδήποτε τονίζει την λεπτή σας μέση ενώ μπορείτε να φορέσετε σχεδόν όλα τα είδη τζιν εκτός από baggy.

Αθλητικός σωματότυπος ή τετράγωνος: Μπορεί το σώμα σας να μην είναι καμπυλωτό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ντύνεστε σαν άντρας. Μην τονίζετε τους ώμους και την πλάτη σας και φορέστε μπλούζες με V για να τραβήξετε την προσοχή στο στήθος σας.

Φορέστε άφοβα σακάκια και ζώνες που θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μέσης και προτιμήστε φούστες και φορέματα σε γραμμή Α. Μπορείτε να φορέσετε στενά παντελόνια, αλλά προσπαθήστε να τονίσετε την μέση σας και καλύτερα να αποφεύγετε τα πουκάμισα.