ΕΟΚ: Στο πλευρό του Παπανικολάου ο Αγγελίδης

Αγγελίδης

Για πολλά χρόνια γενικός αρχηγός των γυναικείων τμημάτων του ΑΣ ΠΑΟΚ

Ο Βασίλης Αγγελίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, στο πλευρό του Άγγελου Παπανικολάου, για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Επί πολλά χρόνια γενικός αρχηγός των γυναικείων τμημάτων του ΑΣ ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Αγγελίδης δήλωσε σχετικά: «Αποδέχθηκα με μεγάλη τιμή και χαρά, αλλά και αίσθημα ευθύνης τη συμμετοχή μου στο σχήμα του Άγγελου Παπανικολάου στις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με γνώμονα να συμβάλλω κι εγώ από πλευράς μου στην στη κοινή προσπάθεια για τη στήριξη και ανάδειξη του αθλήματος που υπηρετούμε».

Ο Άγγελος Παπανικολάου τόνισε για την παρουσία του Βασίλη Αγγελίδη στον «συνδυασμό» του στις επικείμενες αρχαιρεσίες της ΕΟΚ: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που θα ενώσω τις δυνάμεις μου μ’ έναν σημαντικό παράγοντα, ο οποίος βρίσκεται νυχθημερόν στις «επάλξεις». Ο Βασίλης Αγγελίδης, για πολλά χρόνια γενικός αρχηγός των γυναικείων τμημάτων του ΑΣ ΠΑΟΚ, αποδέχθηκε την πρόταση που του απηύθυνα και είμαι πεπεισμένος ότι μαζί θα θέσουμε τις κατάλληλες βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Μπάσκετ. Βασίλη, καλώς όρισες».

Ποιος είναι ο Βασίλης Αγγελίδης

«Γεννήθηκε το 1969, ενώ εργάζεται και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία μπήκε στον αθλητισμό και από το 1980-1988 έπαιξε στα τμήματα υποδομών της Μ.Ε.Ν.Τ. Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο 1990-1995, ασχολήθηκε με το άθλημα του τάε κβο ντο, με το οποίο έκανε πρωταθλητισμό και είχε αρκετές διακρίσεις.

Την περίοδο 1997-1999, βρισκόμενος στην Αμερική, παρακολούθησε σεμινάρια προπονητικής Talent Scouting και Camp, στο Vineland New Jersey.

Ως γέννημα-θρέμμα ΠΑΟΚτσης, βρέθηκε το 2004 έφορος των τμημάτων νεανίδων και κορασίδων, τα οποία λειτούργησαν με νέα διάθεση, ανανεωτικό πνεύμα και μαχητικότητα, με αποτελέσματα που έδωσαν καρπούς στα επόμενα χρόνια, με την κατάκτηση Πανελληνίων τίτλων και διακρίσεις στις πρώτες θέσεις, έως και σήμερα.

Από τις ομάδες αυτές, ξεκίνησε και την πορεία της ως αθλήτρια η κόρη του Ραφαέλλα, με αξιόλογη και θαυμαστή πορεία που της άνοιξε τους δρόμους να συνεχίσει την καριέρα της στην Αμερική, ταυτόχρονα με την αθλητική της υποτροφία για σπουδές της ως εγκληματολόγος και πλέον συνεχίζει για το διδακτορικό της δίπλωμα, πάντα συνδυάζοντας και την ενασχόληση της με το μπάσκετ, με την ιδιότητα της Προπονήτριας, σε τμήματα υποδομών στο Memphis.

Από το 2006 ως έφορος και από το 2008 ως γενικός αρχηγός των γυναικείων τμημάτων του Α.Σ. ΠΑΟΚ, έχει παρουσιάσει πάμπολλες διακρίσεις σε όλα τα τμήματα. Η γυναικεία ομάδα σε μια συνεχή ανοδική πορεία, μέσα σε λίγα χρόνια -με πολύ προσωπικό χρόνο, αγάπη, μεράκι και διάθεση όλων για διάκριση του σωματείου- έφτασε να πρωταγωνιστεί και να πλασάρεται στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος Α1 γυναικών.

Από 2010 μέχρι και σήμερα, είναι εξωτερικός συνεργάτης στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, για την υποστήριξη-στελέχωση της μαθητικής γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης.

Το ανήσυχο πνεύμα, η διάθεση για συνεχή εξέλιξη και επιμόρφωση στον χώρο, τον οδήγησε να παρακολουθήσει με επιτυχία το 2013, την σχολή προπονητών Γ΄ κατηγορίας, της οποίας κατέχει και το ανάλογο δίπλωμα.

Την ίδια αγάπη και αφοσίωση για την καλαθοσφαίριση, μετέδωσε και στα δύο παιδιά του, στην Ραφαέλλα η οποία αναφέρθηκε ανωτέρω και στον Άγγελο, ο οποίος μεγάλωσε στον ΠΑΟΚ, ως αθλητής τμημάτων παίδων και εφήβων και πλέον ως προπονητής του τμήματος παγκορασίδων, βοηθός προπονητής των ομάδων γυναικών και νεανίδων. Έχει επίσης συμμετάσχει για χρόνια στα κλιμάκια της ΕΚΑΣΘ, ενώ κατέχει το δίπλωμα προπονητικής Β΄ κατηγορίας.

Μέχρι και σήμερα από τη θέση του γενικού αρχηγού των γυναικείων τμημάτων του Α.Σ. ΠΑΟΚ, εξακολουθεί να προσφέρει στο σωματείο και να στηρίζει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης που τόσες χαρές και συγκινήσεις μας προσφέρει και θα συνεχίσει να το πράττει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *