Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Το ΝΒΑ δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες, χρειάζεται συνέπεια”

Αντετοκούνμπο

Τι είπε για τη νέα χρόνια ο Ελληνας άσος

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του ΝΒΑ έχει ξεκινήσει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τις περιβόητες τεχνικές ικανότητες, που χρειάζεται κανείς για να πετύχει στο ΝΒΑ.

Μάλιστα, ο Αντετοκούνμπο ξεκαθάρισε πως από μόνο του αυτό, δεν είναι αρκετό, ενώ χρησιμοποίησε πολλούς αθλητές σαν παράδειγμα, αλλά και τον ίδιο.

”Χρειάζονται παραπάνω πράγματα από τις ικανότητες, για να γίνεις κορυφαίος. Αυτό δεν το καταλαβαίνει ο κόσμος. Μπορεί να είσαι ο πιο ικανός και προικισμένος άνθρωπος του κόσμου και πάλι να μην παίξεις στο ΝΒΑ. Το ΝΒΑ δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες.

Χρειάζεται συνέπεια. Ο ΛεΜπρον είναι 20 χρόνια στη λίγκα. Όταν σκέφτεσαι την συνέπεια, σκέφτεσαι τον ΛεΜπρον. Και είναι κορυφαίος για 20 χρόνια. Σκέψου τον Τζόρνταν. Ευφυϊα. Βελτίωση. Εμμονή. Κόμπι, εμμονή. Κάρι. Ντουράντ.

Δεν έχω τις περισσότερες ικανότητες. Ξέρω ότι δεν έχω το καλύτερο σουτ, την καλύτερη ντρίμπλα. Είμαι υποτιμημένος, όσον αφορά τις πάσες, πιστεύω σε αυτό είμαι καλός. Αυτό είναι το νούμερο ένα ταλέντο μου. Αυτό που με κάνει να πηγαίνω ένα βήμα παραπέρα είναι η εμμονή και η πειθαρχία. Όχι οι ικανότητές μου”.

Πηγή: eurohoops.net