ΚΑΕ Αρης: Το πλάνο της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο

ΚΑΕ Αρης

Τι ειπώθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Οι διοικούντες της ΚΑΕ Αρης έκαναν σήμερα τον απολογισμό της περυσινής σεζόν, αλλά και παρουσίασαν το πλάνο της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι «κίτρινοι» τοποθετήθηκαν, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου , στο Αλεξάνδρειο, καθιστώντας σαφές πως άμεση προτεραιότητά τους είναι να καταφέρει να απαλλαγεί το τμήμα από το απαγορευτικό μεταγραφών που έχει στην… πλάτη του από το 2019, να δημιουργηθεί ένα όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικό σύνολο αγωνιστικά, με χαμηλό μπάτζετ, αλλά και να αποπληρώνει η εταιρεία, συνολικά, τα χρέη της.

Το λόγο, ως επί το πλείστον, στη διαδικασία, είχε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Αρης και πρόεδρος του ΑΣ, Λευτέρης Αρβανίτης. Μαζί του στο πάνελ ήταν, ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Αχιλλέας Ρουσιαμάνης.

«Θέλουμε και πρέπει η προσπάθειά μας να συνεχιστεί, να ορθοποδήσει ο Άρης, να γίνει ξανά ελκυστικός. Εάν ο Άρης δεν είχε τα χρέη του 2012, τα 5.5 εκ. ευρώ, εννοείται δε θα είχε πρόβλημα. Στο μυαλό μας, από εδώ και πέρα, έχουμε στόχο να λύσουμε την απαγόρευση των μεταγραφών. Είναι σπουδαίο να επιλέγει η ομάδα τους παίκτες που θέλει, με τους όρους και στο χρόνο που θέλει, με σφιχτό μπάτζετ. Η δουλειά που κάνουμε είναι υπέρ των συμφερόντων της ομάδας. Θέλουμε, επιπλέον, να μειώνουμε όσο μπορούμε να χρέη της ΚΑΕ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά, ο κ. Αρβανίτης.

Ο Χάρης Παπαγεωργίου μίλησε πρώτος (χωρίς να πάρει το λόγο καθόλου αργότερα), επισημαίνοντας λακωνικά: «Είναι σήμερα μια καλή συγκυρία, να ενημερώσουμε τον κόσμο και όλους τους φιλάθλους του Άρη. Ο Άρης είναι ένα μεγάλο και ιστορικό σωματείο και πάντα ενδιαφέρει τους απανταχού φιλάθλους το τι συμβαίνει στις τάξεις του».

Ο Λευτέρης Αρβανίτης άρχισε την αναφορά του με μια μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά συνέχισε αναλύοντας διάφορα θέματα της ΚΑΕ:

«Στα μέσα Δεκεμβρίου 2019 ο κ. Γουλιέλμος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, δεν μπορούσε ο ΑΣ Άρης, ως ο σύλλογος που έχει το 10% των μετοχών της ΚΑΕ, να μείνει αμέτοχος. Η φιλοσοφία μας, ως ΑΣ, είναι να κάνουμε προσπάθεια, ώστε όλα τα τμήματα του Άρη να μην έχουν πρόβλημα. Όταν ήρθε το ερώτημα τι θα γίνει με ΚΑΕ , είπαμε ότι θα τρέξουμε για να βοηθήσουμε. Όταν παραλάβαμε η ομάδα ήταν τελευταία και είχε γίνει μια μόνο πληρωμή. Μέχρι Μάρτιο πληρώσαμε 4 μηνιάτικα , χωρίς να αφήσουμε κανέναν παίκτη χωρίς χρήματα. Η ομάδα είχε ξεφύγει από τη δύσκολη βαθμολογικά θέση, ήρθε ο κορονοϊός και έμεινε στην κατηγορία με τον τρόπο που έμεινε. Στην αρχή της νέας σεζόν, είχαμε βάλει ως θέμα τι θα γίνει με το απαγορευτικό μεταγραφών. Τότε είχε δοθεί η οδηγία από την ΦΙΜΠΑ να μην δίνει δελτία όσο υπάρχουν ban σε ομάδα. Τότε οι παίκτες ήταν αδιάλλακτοι, ίσως και θυμωμένοι από την κακή εξέλιξη που είχαν στις συμφωνίες που έκαναν με τον Γουλιέλμο. Εκείνο το καλοκαίρι και βλέποντας τις αρνητικές απαντήσεις των παικτών με τα ban, αποφασίσαμε να παίξουμε με τα ban. Ο λόγος ήταν αυτός, ότι η ΚΑΕ βρέθηκε σε δύσκολη θέση να πιέζεται από παντού, ώστε να μην μπορεί να διαπραγματευτεί με τους όρους που ήθελε. Η χρονιά κύλησε χωρίς να είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός και οι στόχοι ήταν να πάμε λίγο καλύτερα. Σε γενικές γραμμές, αγωνιστικά δεν είμαστε τόσο ευχαριστημένοι. Είμαστε , όμως, στο διοικητικό κομμάτι. Έγινε πέρυσι μια ομάδα ειδικών συνθηκών, περιοριστήκαμε πολύ στις επιλογές μας. Υπήρχε και η 8μηνη απουσία από τα γήπεδα των αθλητών, για να μην αδικούμε την προσπάθεια του προπονητικού τιμ.

Συνολικά από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι τις 30/6/21 τα έσοδά μας ήταν 1.147.245 ευρώ, από τα οποία οι 430.000 ευρώ περίπου ήταν από ανθρώπους που βοήθησαν είτε απευθείας, είχε με χορηγία, 139.547 από διαρκείας και λοιπές δράσεις, 232.000 από το στοίχημα, 140.000 ευρώ με ταμειακή διευκόλυνση, συν τον έρανο, από τον ΑΣ Αρης. Τα χρήματα του Ερασιτέχνη θα επιστραφούν. Τα έξοδα ήταν 1.146.800 ευρώ .

Θέλουμε και πρέπει η προσπάθειά μας να συνεχιστεί, να ορθοποδήσει ο Άρης, να γίνει ξανά ελκυστικός. Εάν ο Άρης δεν είχε τα χρέη του 2012, τα 5.5 εκ., εννοείται δε θα είχε πρόβλημα. Προσπαθήσαμε και στο παρελθόν να κάνουμε σωστά βήματα. Όταν πληρώνεις τόσα σε παλιά χρέη, τα χρήματα στερεύουν, κάνεις και καινούργια χρέη.

Στο μυαλό μας, από εδώ και πέρα, έχουμε στόχο να λύσουμε την απαγόρευση των μεταγραφών. Είναι σπουδαίο να επιλέγει η ομάδα τους παίκτες που θέλει, με τους όρους και στο χρόνο που θέλει, με σφιχτό μπάτζετ. Η δουλειά που κάνουμε είναι υπέρ των συμφερόντων της ομάδας. Θέλουμε να απαλλαγούμε οριστικά από τα ban. Έχουμε εμπιστοσύνη στον νέο μας προπονητή, τον Γιάννη Καστρίτη, θα προχωρήσουμε στο πλάνο που συμφωνήσαμε. Ο αγωνιστικός στόχος είναι να πάμε όσο γίνεται ψηλότερα και ο διοικητικός στόχος να μειώνουμε όσο μπορούμε το χρέος που υπάρχει. Εχουν γίνει «κουρέματα» πιστωτών. Εννοείται ότι στόχος είναι και τη φετινή σεζόν να πληρώνονται οι παίκτες. Έχουμε ένα υπόλοιπο από την περυσινή σεζόν 4.000 δολάρια, συνολικά από 80.000, στον Τσάλμερς.

Τον διακανονισμό με τον Ντραγκίτσεβιτς θα τον τηρήσουμε. Όλο σχεδόν το μπάτζετ έχει πληρωθεί. Την ίδια συνέπεια πρέπει να δείξουμε και φέτος. Η αγορά βλέπει ότι ο Αρης, με μικρά υπόλοιπα, πλήρωσε για πέρυσι. Δεν είναι αρνητική απέναντί του, το μόνο που χρειάζεται είναι να λυθούν τα ban. Στα έσοδα, από τον Ιούνιο του 2019, το τηλεοπτικό είναι κατασχεμένο, όπως και η δεύτερη δόση από την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος. Οι δόσεις από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών είναι ακατάσχετες και είναι διαθέσιμες. Αν τη φετινή χρονιά βασιστούμε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα έχει κόσμο, θα βγάλουμε διαρκείας και θα καλέσουμε τον κόσμο να έρθει να αγοράσει . Οι άνθρωποι που είναι δίπλα στην ομάδα θα συνεχίσουν να είναι. Έχουμε αρχίσει μια διαδικασία να ενταχθεί η ΚΑΕ στη ρύθμιση των 240 δόσεων, πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά τα επόμενα χρόνια. Το άνοιγμα από την περυσινή σεζόν είναι 90.000 ευρώ και μην ξεχνάτε προέκυψε σε μια σεζόν που δεν υπήρχαν έσοδα από τηλεοπτικό και εισιτήρια».

Είπε ακόμη ο κ. Αρβανίτης:

Για επενδυτές που φημολογείται πως υπάρχουν για την ΚΑΕ: «Όντως υπάρχουν κάποιες συζητήσεις με δύο εταιρείες. Η μια είναι από την ΠΓΔΜ και η δεύτερη είναι εταιρεία μεγάλη , πολύ σοβαρή, η οποία είναι κοντά στην ομάδα με χορηγία. Επειδή είναι του εξωτερικού, αργούν να πάρουν αποφάσεις, είναι θετικοί αρχικά. Εγιναν κουβέντες. Αναμένουμε την απάντησή τους. Την απόφαση για τις μετοχές της ΚΑΕ δε θα την πάρω ούτε εγώ, ούτε ο κ. Ρουσιαμάνης, θα αποφασίσει η γενική συνέλευση του ΑΣ Άρης- έχουμε 6000 μέλη- όταν επιτραπεί από την Πολιτεία να γίνουν συνελεύσεις με τόσο κόσμο».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την οφειλή στον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς: «Υπάρχει ένας διακανονισμός και δημιουργήθηκε μια διαφωνία, η οποία λύθηκε».

Για την πολυμετοχικότητα: «Είναι μια λύση που σε πολλές ομάδες του εξωτερικού και στην Ελλάδα, γίνεται για να λαμβάνουν βοήθεια οι ομάδες. Είναι ένα ζήτημα, απλά, που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα που θα βοηθήσει και πρέπει να γίνει στη σωστή χρονική στιγμή. Τους επόμενους μήνες θα είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτό».

Για την αντιπαράθεση με τους Μιχάλη Τσαϊρέλη, Δημήτρη Βεργίνη για τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν από την ΚΑΕ: «Έχουμε την προσπάθεια της ΚΑΕ να αποπληρώνει τα χρέη της, απλά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι για να πάρουν τα χρήματά τους θα πρέπει να υπάρχει και η ομάδα. Γι’ αυτό ζητούμε να υπάρχει υπομονή, να γίνεται ένας διακανονισμός ή συμβιβασμός. Δεν είναι τα πράγματα όπως αναφέρονται από τους αθλητές. Το ότι μπήκαν υπογραφές το 2007, το 2008, το ότι έγιναν κάποια λάθη, αυτό δε σημαίνει ότι ο Άρης δε θα αντιδράσει. Εμείς είμαστε με τον Άρη και γι’ αυτό παλεύουμε καθημερινά».

Για τη στελέχωση της ομάδας: «Υπάρχει η θέση του τιμ μάνατζερ, έχουμε μιλήσει με τον Χρήστο Ταπούτο, δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη, μακάρι να είναι εδώ μαζί μας. Πρέπει να φτιάξουμε και το τμήμα μάρκετινγκ».

Για Σάββα Καμπερίδη: «Ήρθαν καινούργια πρόσωπα που βοηθούν οικονομικά, θέλω όμως να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Σάββα Καμπεδίρη. Έκανε τη δουλειά του καλά, σε μια χρονιά με πολλά προβλήματα. Τα πήγε τέλεια, η δουλειά του ήταν πάρα πολύ καλή. Θέλω να του πω ένα μπράβο, του εύχομαι τα καλύτερα. Πάντα θα είναι ο δικός μας Σάββας, έβαλε πλάτη σε δύσκολες καταστάσεις».

Για παραχώρηση Αλεξανδρείου: «Οργανωμένα και σωστά παραδώσαμε μπίζνες πλαν, το οποίο κατέληξε ότι εξετάζεται από τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου. Ο κ. Αυγενάκης το είπε πολλές φορές ότι ο Άρης το δικαιούται το γήπεδο. Είπα ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει, ο υπουργός έχει την ευθύνη των λόγω του. Φαίνεται ότι δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε να κάνει. Αυτά που μας ζητήθηκε , τα κάναμε. Έχουμε την έγκριση των ΕΑΚ, χρησιμοποιείται πολλές φορές , ως δικαιολογία, και ο κορονοϊός. Έχουν περάσει έξι μήνες χωρίς εξέλιξη, φτάσαμε σε στάδιο κοροϊδίας από το υπουργείο. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά και μόνο του υπουργού. Η πρόταση του ΑΣ προς την Πολιτεία είναι μια συμφέρουσα πρόταση προς την Πολιτεία. Απορώ πως δεν έχει τελειώσει το θέμα. Ο υπουργός θεωρούμε ότι μας κοροϊδεύει. Θα δούμε πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του Άρη. Ζητάμε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, του κ. Μητσοτάκη για να τελειώσει το θεμα. Ελπίζουμε πως ως το Σεπτέμβριο να έχει λήξει το ζήτημα».

Για τα ban : «Έχουμε μιλήσει με τους 6 από τους 7 παίκτες που έχουμε να τακτοποιήσουμε. Όλοι είναι διαλλακτικοί, αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας. Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι σημαντικό να λύσουμε τα ban άμεσα. Θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε εφάπαξ, είτε με εξόφληση, είτε με διακανονισμούς, ώστε να ησυχάσουν οι παίκτες , να ησυχάσουμε και εμείς. Τα χρέη της εταιρείας είναι περίπου στα 5 εκ. , όσα ήταν και το 2019».

Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ελπίζω η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από την περυσινή. Παρόλο που κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το βαθμολογικό αποτέλεσμα, έχει γίνει δουλειά από πέρυσι».

Πρόσθεσε τονίζοντας:

Για τα 17 συμβόλαια της περυσινής χρονιάς: «Λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών δε θέλαμε να εκβιαστούμε από κανέναν παίκτη. Έπρεπε να έχουμε παραπάνω παίκτες για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε ανα πάσα στιγμή.

Για τους φερόμενους επενδυτές από την ΠΓΔΜ: «Έχει γίνει ανταλλαγή κάποιων μέιλ, είχε ζητηθεί να κάνουμε ένα ραντεβού. Δεχτήκαμε να πάμε εκεί, για λόγους δικούς τους το ραντεβού αναβλήθηκε. Ακόμα δεν μας έχουν αποστείλει το ΑΦΜ τους. Είναι μια εταιρεία που δεν μπορείς να την ελέγξεις. Δε λέω ότι μπορεί να μην είναι σοβαροί, αλλά πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να επενδύσουν».

Για το μπάτζετ της νέας σεζόν: «Ναι, θα έχουμε μπάτζετ χαμηλό. Προϋπολογίζουμε τα έσοδα και πορευόμαστε για να κάνουμε το ρόστερ. Μακάρι τα πράγματα να είναι καλύτερα, να έχουμε χορηγίες και εισιτήρια και η ομάδα θα είναι καλύτερη από πέρυσι».

Για τον Σάββα Καμπερίδη: «Τα πήγε καλά στις συνθήκες που είχε. Ο Γιάννης Καστρίτης ταιριάζει καλύτερα στη φιλοσοφία μας, πιστεύουμε πως θα εξυπηρετήσει καλύτερα το μοντέλο μας για την ομάδα» .

Για τα ban: «Πρέπει να λύσουμε τα ban, δεν είναι εύκολο. Κοιτάμε μόνο ομάδα χωρίς τα ban για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα ban πρέπει να λυθούν και αυτός είναι ο στόχος μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *