Στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ τα δύο σπουδαία τρόπαια της Εθνικής ομάδας

ΧΑΝΘ τρόπαια Εθνική ομάδα

Ιστορική στιγμή για τον Αθλητισμό της ΧΑΝΘ

Θεσσαλονίκη: Μια σπουδαία, ξεχωριστή και ταυτόχρονα ιστορική στιγμή θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τα επόμενα 24ωρα οι λάτρεις του μπάσκετ.

Το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ έχει τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσει την έλευση δύο σπουδαίων τροπαίων της Εθνικής μας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της ΧΑΝΘ: “Με αφορμή την επιστροφή της Εθνικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη, (την Κυριακή 28/11 θα αντιμετωπίσει στο Αλεξάνδρειο την Λευκορωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου), το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. θα φιλοξενήσει στους χώρους του σε ειδικές προθήκες, το Κύπελλο του Ευρωμπάσκετ 1987 και αυτό του Ευρωμπάσκετ 2005.

«Τα δύο τρόπαια που ένωσαν όλους τους Έλληνες, έγιναν τραγούδι και σύνθημα και σφράγισαν στιγμές που ακόμη προκαλούν ανατριχίλα με τις βολές του «τίμιου γίγαντα» ή εκείνο το «βαλ’ το αγόρι μου» θα βρουν τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας από τις 27 ως και τις 28 Νοεμβρίου σε μια πόλη στην οποία το μπάσκετ έχει γνωρίσει τεράστιες στιγμές και έχει αγαπηθεί από όλους.

Η πρώτη στάση θα γίνει στις 27 και 28 Νοεμβρίου στη Χ.Α.Ν.Θ., το σωματείο που έφερε το άθλημα στη χώρα μας και συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση και ανάπτυξή του. Το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. γίνεται το τέλειο σκηνικό για να πρωταγωνιστήσουν τα τρόπαια που σήκωσαν οι Έλληνες διεθνείς το 1987 στο ΣΕΦ και το 2005 στο Βελιγράδι. Οι φίλαθλοι θα μπορούν να δουν αυτό το σημαντικό κομμάτι της διαδρομής του αγαπημένου μας αθλήματος το Σάββατο (27/11) από τις 10.00 ως τις 18.00 και την Κυριακή (28/11) από τις 10:00-14:00», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Το Μουσείο μας ευχαριστεί θερμά τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ για την απόφασή της να διαθέσει τα δυο αυτά Κύπελλα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φίλους του μπάσκετ να θαυμάσουν, να θυμηθούν και οι νεότεροι να ενημερωθούν αναλυτικότερα σχετικά με δυο μεγάλες επιτυχίες του αθλητισμού που ένωσαν, συγκίνησαν και δημιούργησαν έντονα συναισθήματα στον απανταχού ελληνισμό.

Τα δυο Κύπελλα της Εθνικής, του 1987 και του 2005 θα φιλοξενηθούν στις 27 και 28 Νοεμβρίου στο Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ.”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *