Αύξηση το Νοέμβριο στις πωλήσεις του λιανεμπορίου

κορονοϊού ΒΕΘ ΕΒΕΘ Θεσσαλονίκη κορονοϊός Ελλάδα Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Τόσο ο όγκος όσο και η αξία των πωλήσεων λιανικής τον Νοέμβριο παρουσίασαν αύξηση. Η μεγαλύτερη αύξηση κατεγράφη στα φαρμακευτικά – καλλυντικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 3,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2019 ήταν οριακά μόνο μειωμένος (0,4%).

Ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε σε: Φαρμακευτικά – καλλυντικά (11%), Βιβλία – χαρτικά- λοιπά είδη (10,4%), Ένδυση – υπόδηση (7,8%), Έπιπλα – ηλεκτρικά είδη – οικιακός εξοπλισμό (2,8%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (2,3%). Στον αντίποδα, ο τζίρος μειώθηκε σε: Τρόφιμα- ποτά- καπνός (7%), Πολυκαταστήματα (3,5%) και Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (0,3%).

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 4,1% τον Νοέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, ενώ σε σύγκριση με τον Οκτώβριο κατέγραψε πτώση 1,2%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,5% τον Νοέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2019.

Πηγή: naftemporiki.gr