Αλλαγή δεδομένων για την εξαγορά της Forthnet

Forthnet

«Σφήνα» αγγλικού fund

«Σφήνα» αγγλικού fund

Αλλαγή δεδομένων. Μία πρόταση από αγγλικό fund για την εξαγορά των μετοχών της Forthnet θα μπορούσε να θέσει  νέα δεδομένα όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της συνδρομητικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής πρόκειται για την εταιρεία Duet Group, η οποία έχει υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση στις εμπλεκόμενες τράπεζες Εθνική, Alpha και Πειραιώς, πρόταση μάλιστα που είναι δεσμευτική και άμεσα υλοποιήσιμη. 

Το συγκεκριμένο fund δεν έχει εκδηλώσει πρώτη φορά ενδιαφέρον για την Forthnet, αφού ήδη από πέρυσι είχαν γίνει συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.  Πρόκειται για το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο, που προ ολίγων ημερών απέστειλε στους μετόχους της Praxia Bank και την ΤτΕ πρόταση για την εξαγορά της Praxia παρά τη συμφωνία της τελευταίας με τη Viva.  

Στην περίπτωση της Praxia μάλιστα η Duet ήταν διατεθειμένη επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ, καταθέτοντας άμεσα τα 25 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με επιπλέον 25 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της τράπεζας. Οι συζητήσεις δεν προχώρησαν και η Praxia υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του συνόλου των μετοχών της στην Viva Wallet Holdings. 

Πηγή: ethnos.gr