Χιλιάδες αγρότες καλούνται να επιστρέψουν ολόκληρο το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής 

εφορία φορολογικές υποχρεώσεις τέλος επιτηδεύματος οφειλές ρύθμιση Εφορία τεκμήρια ΑΑΔΕ

Βρέθηκαν φορολογικές παραβάσεις στα βιβλία τους

Την επιστροφή του συνολικού ποσού που έλαβαν με τη μορφή των επιστρεπτέων προκαταβολών, ζητεί η Εφορία από χιλιάδες επιχειρήσεις.

Ο κύριος λόγος που καλούνται να επιστρέψουν και μάλιστα εντόκως τα συγκεκριμένα ποσά είναι η μη διατήρηση του αριθμού των απασχολουμένων, όπως είχαν υποχρέωση, καθώς και διάφορες φορολογικές παραβάσεις που βρέθηκαν στα βιβλία τους.

Απευθυνθήκαμε στην έμπειρη φοροτεχνικό από την Κατοχή Μεσολογγίου, κα Κατερίνα Κουσουνή, η οποία μας εξήγησε πως υπάρχουν αγρότες που καλούνται να επιστρέψουν ολόκληρα τα ποσά επιστρεπτέας που έλαβαν.

«Εμείς ως λογιστικό γραφείο είχαμε φροντίσει να εκδώσουμε για τους αγρότες-πελάτες μας έγκαιρα, πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας, το οποίο και επισυνάψαμε στα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οπότε δεν έχουμε πρόβλημα», σημειώνει η ίδια.

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ, υπάρχουν ήδη αγρότες και κτηνοτρόφοι που έλαβαν επιστρεπτέες και από αβλεψία ή επειδή κανείς δεν τους ειδοποίησε, καλούνται τώρα να δώσουν πίσω όλο το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν.

Πηγή: agrotypos.gr