ΕΒΕΘ: Ανησυχία για τον κώδικα διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας

ΕΒΕΘ ΚΑΔ Επιμελητήριο

Εγγραφο του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και τους συναρμόδιους Υπουργούς

Ανησυχία για τον κώδικα διευθέτησης οφειλών και παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας εκφράζει το ΕΒΕΘ.

Συγκεκριμένα το ΕΒΕΘ μέσα από έγγραφό του προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τους συναρμόδιους Υπουργούς, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σε σχέση με τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε τυχόν αποδοχή προτάσεων που θα κατέτειναν στον περιορισμό των προσώπων που, σύμφωνα με τον συζητούμενο στη Βουλή Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας, θα είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση Διευθέτησης Οφειλών.

Επιπλέον το ΕΒΕΘ διαφωνεί επίσης με οποιεσδήποτε προτάσεις θα οδηγούσαν στην εγκαθίδρυση διαδικασιών προαξιολόγησης των αιτούντων προσώπων, ως προς την πιθανή αδυναμία πληρωμής οφειλών, εκτιμώντας ότι τούτο όχι μόνο θα ανέτρεπε τη φιλοσοφία του σχετικού νομοθετήματος αλλά, επιπλέον, θα οδηγούσε σε ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες που θα αποθάρρυναν την υποβολή αιτήσεων Διευθέτησης Οφειλών.

Διαβάστε επίσης
Ερευνα ΕΒΕΘ: Απαισιοδοξία σε καταναλωτές και επιχειρήσεις λόγω του κορονοϊού

Ήδη το Υπουργείο Οικονομικών με την τοποθέτηση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση, δήλωσε ότι δεν έχει κάνει αποδεκτές τις αντίστοιχες εισηγήσεις σε βάρος των οφειλετών και ειδικά των επιχειρήσεων.

Το ΕΒΕΘ αξιολογεί θετικά την τοποθέτηση αυτή και ευελπιστεί ότι ο Νομοθέτης θα τη συμμερισθεί στο ακέραιο, προκειμένου να ευοδωθούν οι στόχοι του νομοθετήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *