Η Αμμουλιανή εντάχθηκε στο μεταφορικό ισοδύναμο καυσίμων

Αμμουλιανή

Μια “ανάσα” για κατοίκους κι επιχειρηματίες

Η Αμμουλιανή, το μοναδικό νησί του νομού Χαλκιδικής και ο μοναδικός νομός της Κεντρικής Μακεδονίας που διαθέτει νησί, εντάχθηκε στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά για το έτος 2021.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής χαιρέτησε την απόφαση αυτή και σε ανακοίνωση αναφέρει: ‘Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1810/Β/29.04.2021) η Απόφαση Αριθμ. 4111.08-01/811 με θέμα «Πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά για το έτος 2021», όπου για πρώτη φορά η νήσος Αμμουλιανή εντάσσεται στο ειδικό αυτό καθεστώς, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις , τα νοικοκυριά και τους κάτοικους του νησιού.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο Καυσίμων (Μ.Ι. Καυσίμων) ουσιαστικά συνιστά ένα μέτρο ενίσχυσης της ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα. Ο σκοπός του μέτρου είναι η αντιστάθμιση του αυξημένου κόστους της θαλάσσιας μεταφοράς καυσίμων στα νησιά σε σχέση με την αντίστοιχη χερσαία. Ο δικαιούχος λαμβάνει το Αντιστάθμισμα του Νησιωτικού Κόστους Καυσίμων (Α.ΝΗ.ΚΟ. Καυσίμων), προκειμένου να εξισωθεί το αυξημένο κόστος μεταφοράς υγρών καυσίμων στα νησιά σε σχέση με το αντίστοιχο στην ξηρά.

Η επιτυχία αυτή για το Νομό Χαλκιδικής, είναι αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας με την διοίκηση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), – που το Επιμελητήριο Χαλκιδικής αποτελεί ενεργό μέλος του από τον Μάρτιο του 2021- και ιδιαίτερα του προέδρου του κου Σκιαδαρέση Σωτηρίου, καθώς και της διοίκησης του Αναπτυξιακού Συλλόγου της Αμμουλιανής και του προέδρου της κου Μαρτιγάκη Νικήτα”.

Διαβάστε επίσης
Χαλκιδική: Στα λευκά η Σιθωνία - Πότε εξασθενεί το φαινόμενο (ΦΩΤΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *