Μια ραγισμένη καρδιά του Ελον Μασκ έριξε χαμηλά το bitcoin (ΦΩΤΟ)

Ενα tweet ήταν αρκετό για να ρίξει ακόμη πιο χαμηλά το bitcoin.

Το bitcoin έφτασε να υποχωρεί σήμερα κατά περίπου 6% μετά τα tweets του Ελον Μασκ που δείχνουν πως ο ίδιος θρηνεί τον “χωρισμό” του με τα κρυπτονομίσματα. Όπως αναφέρει το Bloomberg, τo κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 6,3% στα $36.750 στις 6:28 π.μ. στη Νέα Υόρκη. Ο δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg υποχώρησε έως και 7,3%.

Η μεγάλη τοποθέτηση της Tesla στο bitcoin και το μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον του Ελον Μασκ για τα κρυπτονομίσματα συχνά δίνουν ώθηση στο bitcoin ωστόσο η τιμή του σημείωσε πτώση νωρίτερα όταν δημοσίευσε τη λέξη Bitcoin και δίπλα ένα emoji ραγισμένης καρδιάς δίνοντας την εντύπωση πως πρόκειται για ένα “ζευγάρι” που οδηγείται στον χωρισμό. Τη ραγισμένη καρδιά συνόδευε και έναν στίχος από ένα τραγούδι των Linkin Park που επίσης παραπέμπει σε “χωρισμό”.

Ο Μασκ είχε πει νωρίτερα ότι η Tesla δεν θα πουλούσε τα Bitcoin που διατηρούσε ωστόσο τα tweet του ήταν αρκετά για να αναστατώσουν τις αγορές που εξακολουθούν να είναι εύθραυστες μετά την πτώση του Μαΐου.

Ο λογαριασμός του Μασκ στο twitter έχει επηρεάσει και άλλα μέρη της αγοράς για παράδειγμα η Samsung Publishing Co, μέτοχος στον παραγωγού του viral τραγουδιού “Baby Shark” στο You Tube ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα αφού ο Μάσκ έγραψε στο Twitter για το συγκεκριμένο κομμάτι. Το Bitcoin είναι περίπου κατά 28.000 χαμηλότερα από το ρεκόρ που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου σχεδόν $65.000.

Υπενθυμίζεται επίσης πως η Τesla τον Φεβρουάριο αποκάλυψε την επένδυση της σε bitcoin ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τον Απρίλιο, η έκθεση κερδών της εταιρείας έδειξε ότι πούλησε το 10% των συμμετοχών της στο Bitcoin. Παρά την πτώση του Μαΐου, το Bitcoin έχει σημειώσει αύξηση κατά 280% τον τελευταίο χρόνο, ενώ το δεύτερο σε κατάταξη κρυπτονόμισμα Ether αυξήθηκε κατά 1.000%

Πηγή: capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *